InfoIzdvojenoUdruge

KUĆNI LJUBIMCI U ivanečkoj osnovnoj školi obilježeni Međunarodni dana mačaka te Međunarodni dan kućnih ljubimaca

Ivanec – Druženjem s članicama udruge ‘Sklonište dobrote’ te njihovim štićenikom, mačkom Onixom, završilo je obilježavanje Međunarodnog dana mačaka te Međunarodnog dana kućnih ljubimaca koji padaju na 17. i 20. veljače u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

Obilježavanje tih dana povezano je s provedbom projekta ‘Daj šapi glas!’ koji je pokrenut u ivanečkoj te se provodi i u desetak drugih škola diljem Hrvatske uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Od 17. do 26. veljače učenici pisali su sastavke vezane uz opise ljubimaca ili zanimljive doživljaje s ljubimcima, izrađivali slike mačaka na satu likovne kulture, gledanje filma s likom mačka u njima te prikupljali donacije u hrani i higijenskim potrepštinama za Udrugu.

U Maloj školskoj dvorani šesti sat popodnevne smjene dvije članice Udruge Sklonište dobrote koja se brine o napuštenim macama predstavile su Udrugu i konkretne probleme s kojima se susreću brinući o tim macama.

U razgovoru s njima učenici, nastavnici i roditelji su saznali na koje se načine može pomoći bilo udruzi, bilo mačkama koje nađemo napuštene. Udruga trenutno brine o oko stotinjak napuštenih maca, nemaju azil, već su mace smještene u većem broju po kućama članica udruge i kod teta čuvalica.

Pozvale su učitelje, učenike i njihove roditelje da postanu tete i stričeki čuvalice, da mogu pomoći donacijom ili mogu biti kumovi ili anđeli određenim teško udomljivim macama.

Donirana je prikupljena hrana, dekice i učenički likovni radovi za buduće aukcije.
Roditelji su učenicima kupili i suvenire tipa majica, jastučića i igrački u obliku maca te šalica za potporu Udruzi.

Najdojmljiviji dio te večeri bilo je druženje s mačkom Onixom, iznimno pitomim štićenikom Udruge koji je uživao u maženju.

Povezani Članci

Close