IzdvojenoKulturaNašim krajemVijesti

KUD KLARUŠ “Jesen u Maruševcu” u znaku čuvara baštine – plesali i gosti iz Vukovara

Cjelovečernji program, prožet emocijama, upotpunile su pjesme posvećene gradu Vukovaru, a maruševečka publika dugotrajnim je pljeskom nagradila svaku izvedbu gostujućih i domaćih folkloraša

Maruševec – U organizaciji KUD-a „Klaruš“ Maruševec održana je tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija „Jesen u Maruševcu“.

Ovogodišnja „Jesen u Maruševcu“ bila je u znaku čuvara baštine, te su se tom prilikom predstavili mladi folkloraši KUD-a „Klaruš“ Maruševec i njihovi gosti iz Hrvatskog kulturnog društva „Dunav“ Vukovar.

Predstavljeni su plesovi i narodne nošnje Slavonije, Srijema te Hrvatskog zagorja. Program je započeo „Pričom o gradu“ Siniše Glavaševića.

Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo ”Dunav” se predstavilo s dvije dječje folklorne sekcije koje su izvele pjesme i plesove Slavonije i Srijema, dok su se domaćini predstavili mlađim i starijim uzrastom tamburaša te sa starijom dječjom folklornom grupom.

Cjelovečernji program, prožet emocijama, upotpunile su pjesme posvećene gradu Vukovaru, a maruševečka publika dugotrajnim je pljeskom nagradila svaku izvedbu gostujućih i domaćih folkloraša.

Programu su nazočili načelnik Općine Maruševec Damir Šprem te Predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close