KulturaVijesti

KUD Klaruš Maruševec najbolji na 4. smotri izvornog folklora Varaždinske županije u Vidovcu

Vidovec – Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec sudjelovali na 4. smotri izvornog folklora Varaždinske županije koju organizira Zajednica Kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Smotra je održana u sklopu 20. Zeljarijade, u Školsko-sportskoj dvorani OŠ “Vidovec”, a suorganizator je bio KUD “Vidovec” iz Vidovca.

‘Klaruši’ su se predstavili scenskim prikazom plesova maruševečkog kraja i okolice pod nazivom “Varaždinsku pole”, a osim njih, na smotri je nastupilo još šest KUD-ova koji su također predstavili svoj kraj, nošnje i običaje.

Smotra je bila natjecateljskog karaktera, a pratili su je selektori Hrvatskog sabora kulture, Nikola Kotur za ples, Katarina Bušić za narodne nošnje i Petar Varga za glazbeni izričaj.

Prema ocjenama selektora, najbolji su bili članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec i oni će predstavljati Varaždinsku županiju na Državnom susretu izvornih folklornih skupina koji će se održati krajem listopada u Sisku.

Naime, Klaruši su i prošle godine bili najbolji na županijskoj razini, a ovogodišnji uspjeh samo je potvrda, kvalitetnog i predanog rada svih članova KUD-a kao i njihovih voditelja i uprave.

Info/Foto: Zlatko Peharda, tajnik KUD-a Klaruš Maruševec

Povezani Članci

Close