IzdvojenoKulturaVijesti

KUD KLARUŠ Pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja i maruševečkom narodnom nošnjom predstavili se na smotri follora u Tenji

"Maruševec, najdraži kraj", orilo se ulicama Tenje tijekom mimohoda svatovskih zaprega i KUD-ova u kojem su sudjelovali i "Klaruši"

“Slavonijo u jesen si zlatna” tradicionalna je smotra folklora u organizaciji KUD-a “Josip Šošić” Tenja, koja u svojem trodnenvnom programu nastoji pokazati svu ljepotu folklorne baštine i narodnih običaja.

Na ovogodišnjoj smotri, 16. po redu, predstavili su se i članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec koji su za svoj nastup bili nagrađeni dugotrajnim pljeskom mnogobrojne publike u Tenji. Predstavili su se pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja, no predstavili su i maruševečku nošnju koja je i ovom prilikom plijenila pažnju.

“Maruševec, najdraži kraj”, orilo se ulicama Tenje tijekom mimohoda svatovskih zaprega i KUD-ova u kojem su sudjelovali i maruševečki “Klaruši”.

Osim folkloraša, ovom su se prilikom predstavili i KUD “Josip Šošić” Tenja, KUD “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi, KUD “Kupina” Kupina, Prva pjevačka konjica “Sinđir” Županja, KUD “Luka Ilić Oriovčanin” Oriovac te KUD “Kolo” Stari Grabovac. 

Tags

Povezani Članci

Close