Našim krajemUdrugeVijesti

KUD SALINOVEC Novi predsjednik Vjekoslav Ptiček, tajnica Dorotea Četrtek, Magdalena Lepoglavec predsjednica Nadzornog odbora

Osvježenje na čelnim funkcijama

Salinovec – U prostorijama stare škole u Salinovcu održana je Godišnja skupština KUD-a Salinovec, koja je ujedno bila i izborna.

Vjekoslav Ptiček novi predsjednik

Novi predsjednik KUD-a Salinovec je Vjekoslav Ptiček, a tajnica Dorotea Četrtek koji su, prema Statutu KUD-a, ušli u Upravni odbor, uz starih 9 članova: Ankica Lepoglavec, Nadica Miklošić, Ljiljana Hlevnjak, Mirko Ribić, Verica Valjak, Dalibor Lončar, Nenad Kolarek, Marina Lončar i Doroteja Šestak.

Predsjednica Nadzornog odbora je Magdalena Lepoglavec, a članice Petra Kolarek i Jelena Lepoglavec.

Analiza provedenih aktivnosti u 2018.

Skupštinu je otvorila dosadašnja predsjednica Jasmina Varga, pozdravljajući sve prisutne, a prezentaciju o radu KUD-a u 2018. godini održala je dosadašnja tajnica Jelena Lepoglavec koja je istaknula niz aktivnosti koje su KUD-ovci proveli tijekom protekle godine.

Sudjelovanje na Uskrsnom sajmu grada Ivanca, zatim u Zelenoj čistki, Folklorno-tamburaška večer na Festivalu kiparenja motornom pilom u sklopu Dana grada Ivanca, Smotra dječjeg folklora, božićni koncert, nastupi u Hrvatskoj i Sloveniji, sudjelovanje na 53. vinkovačkim jesenima – samo su neke od aktivnosti KUD-a Salinovec u 2018. godini.

Za potporu i podršku u radu KUD-a tijekom protekle godine predsjednica Jasmina Varga zahvalila se sponzorima i donatorima, posebice Gradu Ivancu te ostalim udrugama sa salinovečkog  područja.

Program rada za 2019.

Na Skupštini je donesen i Program rada za 2019. godinu o čemu je prisutne izvijestio novi predsjednik Vjekoslav Ptiček, najavivši njime čitav niz aktivnosti kojima će se KUD Salinovec baviti u 2019. godini, kao što je nastavak provedbe dosadašnjih manifestacija, sudjelovanje u manifestacijama diljem Hrvatske i izvan nje te uključivanje novih članova, posebice djece, u rad KUD-a.

Pozdrav gostiju

Čestitke na uspješnoj protekloj godini, kao i čestitke novoizabranom vodstvu KUD-a Salinovec, uputili su izaslanica gradonačelnika Grada Ivanca Marina Držaić, pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu, predsjednik MO Salinovec Stjepan Četrtek, predsjednik DVD-a Salinovec Matija Štebih, tajnik Udruge vinograda i voćara „Skrajski pajdaši“ Darko Žganec, predsjednik DŠR-a Salinovec Stjepan Hudoletnjak te predsjednica Udruge građana „Margareta“ iz Margečana Ivana Karpov.

Skupštini su se obratili i voditelj folklora Tihomir Kukulić te članica Upravnog odbora Ljiljana Hlevnjak.

Foto: KUD Salinovec

Foto: KUD Salinovec

Tags

Povezani Članci

Close