InfoKulturaNašim krajem

KUD SALINOVEC Održana redovna izvještajna skupština KUD-a Salinovec – u prošloj godini obnovljena dječja skupina

Društvo je u protekloj godini djelovalo u tri sekcije, odrasloj, dječjoj i tamburaškoj.

U prostorijama stare škole u Salinovcu u nedjelju je održana redovna izvještajna skupština KUD-a Salinovec.

Pozdravom i riječima dobrodošlice, predsjednik KUD-a Vjekoslav Ptiček otvorio je skupštinu i iznio izvješće o radu društva u 2019. godini.

Društvo je u protekloj godini djelovalo u tri sekcije, odrasloj, dječjoj i tamburaškoj. 

Obnovljena je dječja skupina dječju skupinu zahvaljujući udruzi Margaretice iz Margečana, nova voditeljicu pjevanja je Lucija Geček, a odrasloj sekciji pridružile su se dvije nove članice.

Odrasla sekcija KUDa sudjelovala je na 7. susretu čuvara Hrvatske etno baštine u Filderstadtu gdje im stručni žiri kojeg su činili Andrija Ivančan, Vjekoslav Martinić, Vedran Vidović i Miroslav Šilić dodjeljuje 2. mjesto u kategoriji izvornog folklora. Sudjelovali su i na županijskoj smotri folklora u Novom Marofu.

S KUD-om iz Vidovca sudjelovali su na Smotri folklora u Turnju , a bilježe i nastupe u Slavoniji i Sloveniji.

Društvo je protekle godine organiziralo Folklorno-tamburašku večer u sklopu Festivala kiparenja motornom pilom u Salinovcu.

Osim toga, članovi KUD-a Salinovec sudjelovali su u prikazu tradicionalne berbe grožđa i krštenju mošta na Vincekovo u Salinovcu, te na svetoj misi za oproštaj od župnika Zorana Gložinića na odlasku u župu Kućan Marof.

  1. godina ‘zaokružena’ je tradicionalnim Božićnim koncertom na kojem su ujedno proslavili 20. obljetnicu postojanja.

Za potporu i podršku u radu KUD-a tijekom protekle godine predsjednik Vjekoslav Ptiček zahvalio se sponzorima i donatorima, posebice Gradu Ivancu te ostalim udrugama s salinovečkog područja.

Na Skupštini je donesen i Program rada za 2020. godinu s čime je nazočne upoznao predsjednik Vjekoslav Ptiček, najavivši čitav niz aktivnosti.

Kao što je nastavak provedbe dosadašnjih manifestacija, sudjelovanje u manifestacijama diljem Hrvatske i izvan nje te uključivanje novih članova, posebice djece, u rad KUD-a.

Čestitke na uspješnoj protekloj godini uputili su zamjenica gradonačelnika grada Ivanca Lidija Kozina, Ivan Lončar, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Skrajskipajdaši, Josip Lukačić, član Upravnog odbora DŠR-a  Salinovec , Matija Štebih predsjednik DVD-a Salinovec, Stjepan Četrtek predsjednik Mjesnog odbora Salinovec, Tihomir Kukulić, voditelj folklora, Mirko Ribić, član Upravnog odbora KUD-a, Ljiljana Hlevnjak članica Upravnog odbora KUD-a i na kraju svima se obratio predsjednik KUD-a Salinovec Vjekoslav Ptiček i svima se zahvalio na dolasku i pomoći, poželio svim ženama sretan Dan žena i svakoj uručio prigodni poklon.

KUD Salinovec

 

Tags

Povezani Članci

Close