InfoKultura

Kultura: Kajkavski književni natječaj „37. Draga domaća rieč“ otvoren do 30. rujna

Ivanec – Povodom “Mjeseca hrvatske knjige 2017”, Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ Ivanec, objavila je kajkavski književni natječaj „37. Draga domaća rieč“.

Teme pjesama ili proznih radova su slobodne, prikupljaju se isključivo neobjavljene pjesme, a ocjenjuju se radovi djece i odraslih

Svaki autor može na natječaj poslati najviše pet radova, i to po principu jedan autor jedna šifra, čije se rješenje prilaže u zatvorenoj omotnici, a radovi ne smiju biti duži od tri tipkane stranice pisane veličinom slova broj 12, fonda Times New Roman, s dvostrukim proredom u tri primjerka označeni šifrom.

Odluku o izboru radova za objavljivanje u zborniku i predstavljanje na javnoj priredbi donosi ocjenjivačko povjerenstvo sastavljeno od tri člana.

Odabrani i nagrađeni radovi bit će tiskani u zborniku natječajnog naziva te predstavljeni na javnoj priredbi, kada će se proglasiti i nagraditi autori najboljih radova iz kategorije odraslih i dječjih radova.

Glavni pokrovitelj novčanih nagrada je Grad Ivanec.

Natječaj je otvoren od 30. rujna, namijenjen je autorima povezanima zavičajnošću, življenjem ili radom s ivanečkim krajem.

Svi zainteresirani svoje radove na kajkavskom jeziku trebaju poslati na adresu Knjižnice ili ih osobno donijeti u Knjižnicu, na adresu Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“, Akademika Ladislava Šabana 3, 42240 Ivanec, telefon 042/782-165.

Opširnije na http://knjiznice.nsk.hr/ivanec/

Povezani Članci

Close