GospodarstvoVijesti

LAG Sjeverozapad organizira radionicu “Turizam i gospodarstvo”

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad, koja okuplja desetak gradova i općina našeg šireg područja, među kojima i gradove Ivanec i Lepoglavu, u cilju izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a održava nizu sastanaka partnerskih odbora i radionica.

Naime, u skladu sa smjernicama za izradu Strategije, potrebno je definirati viziju, ciljeve i prioritete razvoja LAG-a do 2020. godine, dokad traje tekuća financijska perspektiva EU. Strategija je jedan od dokumenata koji su neophodni za kandidiranje projekata i optimalno korištenje sredstava iz Europskog fonda za ruralni razvoj pa je u tom kontekstu nužna izrada Lokalne razvojne strategije.

Grad Ivanec, u utorak, 19. siječnja, biti će domaćin partnerskog odbora i radionicu na temu “Turizam i gospodarstvo”. Kako je u postupku izrade potrebno uključiti sve zainteresirane građane, tvrtke, ustanove, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, turističke zajednice i sve druge koji mogu dati svoj aktivan doprinos kreiranju politike razvoja, upućen je poziv svim zainteresiranima da dođu na radionicu koja će u 18 sati započeti u prostorima Srednje škole u Ivancu.

Kako najavljuju iz Grada Ivanca, moderatori partnerskog odbora i pripadajuće radionice biti će Sonja i Jernej Golc iz tvrtke Halo, savjetovanje, turizam i trgovina iz Cirkulana u Slovnijei, potom Michael Fend voditelja Lokalne akcijske grupe Vulkanland iz Austrije, te Josipa Petrović Zozoli, ovlaštena investicijska projektantica pri Hrvatskom društvu investicijskih projektanata i Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, kao i Maja Lehman, voditeljica Sektora za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Povezani Članci

Close