GospodarstvoInfoNašim krajem

LAG SJEVEROZAPAD Organizirana radionica za korisnike bespovratnih sredstava – počinju projektne aktivnosti

Na radionici su predstavljene i obveze korisnika vezane uz pravilno označavanje ulaganja i poljoprivredne opreme te financijsku potporu Europske unije

Lepoglava – Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad organizirala je u utorak, 7. svibnja, u Domu kulture u Lepoglavi, radionicu na kojoj su nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, čiji su projektni prijedlozi prošli na natječaju LAG-a za Tip  operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, predstavljene detaljne informacije o implementaciji njihovih projekata.

Korisnike smo na radionici informirali o daljnjoj provedbi projektnih aktivnosti, pri čemu smo istaknuli bitne elemente u provedbi, kako bi 23 obiteljska poljoprivredna gospodarstva nastavila implementaciju projekta i uspješno okončala sve planirane aktivnosti. Posebno smo predstavilli  njihove obveze prema poslovnom planu, te daljnje aktivnosti vezane uz načine plaćanja i rokove, primjerice, podnošenje zahtjeva za isplatu, odnosno, predujam te konačni zahtjev za isplatu – rekao je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Na radionici su predstavljene i obveze korisnika vezane uz pravilno označavanje ulaganja i poljoprivredne opreme te financijsku potporu Europske unije.

Foto: LAG Sjeverozapad

Svaki od 23 korisnika za provedbu svog projekta primit će 111.678 kuna bespovratnih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje na njihovim obiteljskim gospodarstvima.

Ovih 2,5 milijuna kuna, koliko će ukupno za Tip operacije 6.3. dobiti mala poljoprivredna gospodarstva s područja našega LAG-a, sigurno će doprinijeti unapređenju poljoprivredne proizvodnje na njihovim gospodarstvima, a imat će i utjecaj na ukupni ruralni razvoj u 14 općina i gradova na području našega LAG-a. Želim zahvaliti svim malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja su se javila na naš natječaj za ovaj tip operacije iz Programa ruralnog razvoja, a nositeljima OPG-a čiji su projektni prijedlozi prihvaćeni da ih s uspjehom realiziraju i da ovim bespovratnim sredstvima unaprijede poljoprivrednu prizvodnju na svojim gospodarstvima – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe-  Sjeverozapad.

Foto: LAG Sjeverozapad

Projektne aktivnosti svakog od 23 obiteljska poljoprivredna gospodarstva bit će predstavljena u posebnom portofoliju Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Rad LAG-a Sjeverozapad financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja (Udio sufinanciranja: 90% EU, 10% RH).

Tags

Povezani Članci

Close