Našim krajemObrazovanjeVijesti

LEPOGLAVA 150-ero djece pogledalo poučnu predstavu ‘Nasilje, za nasilje nema opravdanja’

Predstavu pogledali učenici iz osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice, Višnjice i Bednje

Oko 170 učenika osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice, Višnjice i Bednje prati  predstavu “Nasilje, za nasilje nema opravdanja”

Poruka da je nasilje neprihvatljivo i da za njega nema opravdanja učenicima sedmih razreda osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice, Višnjice i Bednje objasnit će današnja predstava u Lepoglavi “Nasilje, za nasilje nema opravdanja”.

Riječ je o kazališnoj predstavi čiju režiju potpisuje Zijah Sokolović, a kroz koju se mladima, šaljući snažnu poruku o nasilju kao neprihvatljivom načinu ponašanja, obraćaju glumci Marko Makovičić i Ivana Krizmanić.

Predstava je jedna od komponenti provedbe Nacionalnog preventivnog projekta “Živim život bez nasilja”, zajedničkog preventivnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se od 2010. godine provodi u suradnji s organizacijama civilnog društva, lokalnom zajednicom i drugim zainteresiranim partnerima.

Neposredno prije odigravanja predstave obratio nam se i predsjednik udruge Riječi prave predstave Silvio Parisi “Ova predstava kroz više od 160 primjera vrsta nasilja pomaže djeci da prepoznaju djeci da prepoznaju situaciju nasilja kroz živu osobu kako bi to prepoznali i u stvarnom životu. Ono što je nama najvažnije jest prijenos informacija djeci, a njih je čak preko 90 na evaluaciji priznalo kako su naučili nešto novo i da je naučilo neke od vrsta nasilja za koje uopće nisu bili svjesni da su kao takvi nasilje.” 

Ova je predstava rezultat suradnje Grada Lepoglave, Policijske postaje Ivanec i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Lepoglave.

Gradonačelnik Lepoglave poručio je kako je izuzetno ponosan na suradnju s policijom “Zajedničkim snagama pomoći ćemo mladima da prepoznaju i spriječe nasilje, oni moraju znati da se svima nama mogu obratiti za pomoć.”

Iz policijske postaje Ivanec poručili su kako bilježe pad nasilja za otprilike 10 posto što je velika stvar.

Zbog toga su izuzetno posnosni i sretni jer smatraju kako će ovakve predstave samo još više poboljšati statistiku nasilja u ovome kraju.

 

Tags

Povezani Članci

Close