InfoIzdvojenoNašim krajemZabava

LEPOGLAVSKI DANI ‘Pri klijeti’ natjecanje u pripravi kotlovine – prijave do 11. srpnja

Natjecanje se održava u subotu, 14. srpnja

Lepoglava – Prijavite se na natjecanje  u pripremanju kotlovine „Pri  klijeti „ koje će se odvijati u okviru manifestacije Lepoglavski dani  u subotu  14. srpnja 2018.

Mjesto održavanja: gradski park Lepoglava

Mogućnost sudjelovanja: udruge, KUD-ovi, sportske ekipe, lovci, ribiči, udruge vinara i vinogradara, mjesni odbori, te ostale ekipe (pravne i fizičke osobe) cijele Hrvatske i inozemstva;

Broj ekipa je ograničen –  20 ekipa; svaka ekipa treba imati minimalno 3 člana, a prijave se zaprimaju po redoslijedu prijavljivanja.

U ekipi minimalno jedan član obavezno mora imati valjanu sanitarnu iskaznicu (pokazuje na uvid organizatoru).

Neimanje iste automatski diskvalificira ekipu.

Obaveze natjecatelja:  osigurati pleh za pripremu kotlovine, plinsku bocu i plamenik/drva, povrće, začine i ostalo potrebno za pripremu kotlovine

Organizator osigurava: meso – 3 kg svinjske vratine po ekipi, 1kg kobasica,  kruh,  vodu,  papirnate ubruse,  vilice i noževe, 1 stol i 2 klupe po ekipi, vreće za smeće,  čišćenje prostora, nagrade i zahvalnice

Vrijeme pripreme: 2,5 sati;

Sve prijavljene ekipe na mjesto natjecanja  trebaju doći 1 sat ranije radi pripreme. Sve ekipe počinju kuhati istovremeno, u 14.00 sati i završavaju u 16.30 sati

Ocjenjivanje kotlovine:  stručni žiri ocijenit će kotlovinu  te za prva tri mjesta  dodijeliti  vrijedne nagrade i priznanje, a najbolja ekipa dobiva titulu „Meštar od kotlovine“ .  Ostali sudionici dobivaju zahvalnice za sudjelovanje.

Način ocjenjivanja: pred kraj natjecanja svaka ekipa bira tanjur s brojem upisanim ispod tanjura i na njega stavlja kotlovinu i umak (prilog i dekoracije tanjura su zabranjeni). Na tanjuru mora biti jedan komad svinjske vratine + jedna kobasica i umak.

Tanjure organizator donosi na stol za ocjenjivanje. Brojevi tanjura će se nasumce odabrati i takvi podijeliti ekipama. Nakon postave tanjura na stol za ocjenjivanje, dolazi žiri i ocjenjuje kotlovinu ocjenama od 1 – 10

Žiri ocjenjuje kotlovinu pod rednim brojem.  Nakon što žiri ocijeni sve kotlovine, proglašavaju se najbolje kotlovine te se dodjeljuju nagrade, priznanja i zahvalnice.

Prijave: do 11. srpnja 2018., odnosno do popunjenja broja od 20 ekipa; prijavnicu možete preuzeti na stranicama www. lepoglavski-dani.com.

Prijave zaprima: Damjan Županić, tel. 042 494-307, mobitel: 095 903-0846, e-mail: [email protected] Organizator zadržava pravo promjene propozicija.

Svi prijavljeni natjecatelji moći će pokupiti meso u periodu od 12.7. – 14.7. u Mesnici Jug, Hrvatskih pavlina 12, Lepoglava u periodu od 9:00 do 11:00 sati.

Organizatori natjecanja su TKIC d.o.o i Turistička zajednica grada Lepoglave, a pokrovitelj Grad Lepoglava.

Obrazac za prijave:

pri klijeti – prijava i propozicije za natjecanje u pripremi kotlovinelepoglava2018

Program ‘Lepoglavski dani 2018’

http://www.lepoglavski-dani.com/index.php/83-vijesti/229-pri-klijeti-prijave-za-natjecanje-u-pripravi-kotlovine

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku                                                 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

 

Povezani Članci

Close