Gradovi i OpćineObrazovanjeVijesti

Lepoglavski studenti raspravljali o gradskim stipendijama

Stipendije studenata s područja Grada Lepoglave za ovu će se akademsku godinu dodjeljivati prema novoj Odluci o dodjeli gradskih stipendija koju Grad Lepoglava intenzivno priprema u suradnji s onima na koje se odluka i odnosi, sa studentima i mladima.

Izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli gradskih stipendija Odluka bi se trabala učiniti pravednijom i prilagođenijom studijskim programima i potrebama, a trebale bi biti otklonjene i tkz. “sive zone”, koje se neminovno pojavljuju kad je o natječajima riječ.

Prije samog donošenja konačne verzije Odluke o dodjeli gradskih stipendija, u subotu, 22. listopada održan je tematski okrugli stol, na kojem je nekolicina nazočnih studenata, u direktnom i neposrednom razgovoru postigla konsenzus oko nove Odluke o stipendijama. Posebice se raspravljalo o prijedlozima vezanim za buduće bodovanje prijava kandidata, koje će se i uzeti u razmatranje.

Prijedlog ovakve izmijenjene Odluke, već će se od ponedjeljka, 24. listopada službeno uputiti na javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, te su svi studenti s područja grada Lepoglave i pozvani da u njemu sudjeluju. Nacrt Odluke koja će biti predmet javnog savjetovanja biti će dostupna putem službenih internetskih stranica grada Lepoglave, na adresi lepoglava.hr . Tijekom savjetovanja svi zainteresirani moći će davati svoje primjedbe i prijedloge, a sve kako bi novi model stipendiranja budućih akademskih građana Lepoglave bio što pravedniji.

Tek nakon održanoj javnog savjetovanja, i svakako prije novog natječaja za dodjelu stipendija, biti će donijet i konačni prijedlog Odluke o dodjeli gradskih stipendija, koji će se i uputiti članovima Gradskoga Vijeća Lepoglave na konačno prihvaćanje.

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close