Gradovi i OpćineInfoIzdvojenoNašim krajemUdruge

LIJEPA GESTA Načelnik Općine Bednja Damir Poljak pčelarima predao gotovo 5 tona šećera za prihranu pčela

načelniku Poljaku i općinskoj upravi izraze zahvalnosti na donaciji i na razumijevanju važnosti posla kojim se pčelari bave uputio je tajnik Pčelarske udruge Čmalico Milan Vukovski

Bednja – Načelnik Općine Bednja Damir Poljak razveselio je članove Udruge pčelara Čmalico s područja općine Bednja.

Naime, predao im je gotovo 5 tona kristalnog šećera kao pomoć za očuvanje matičnog stada, tj. za prihranu pčela.

Odluku o pomoći pčelarima (5 kilograma šećera po košnici) Općina Bednja je donijela u cilju ublažavanja šteta koje su proljetos pretrpjeli zbog pomora pčela, a do kojeg je došlo do zbog loših vremenskih prilika koje su se uvelike odrazile na vegetaciju te rezultirale lošom pčelinjom ispašom.

Kako bismo im barem donekle ublažili štetu osigurali smo 20.000 kuna za nabavu šećera te raspisali Javni poziv za dodjelu potpora razvoju pčelarstva na području naše općine. Na njega su se mogli javiti isključivo članovi Čmalice, i to oni čiji su pčelinjaci smješteni na administrativnom području općine Bednja i koji su upisani u registar Hrvatskog pčelarskog saveza – naglašava načelnik Poljak.

Primopredaja šećera održana je u prostorijama Vatrogasnog doma u Bednji, gdje je načelniku Poljaku i općinskoj upravi izraze zahvalnosti na donaciji i na razumijevanju važnosti posla kojim se pčelari bave uputio tajnik Pčelarske udruge Čmalico Milan Vukovski.

Foto: Općina Bednja

Tags

Povezani Članci

Close