GlazbaInfoVaraždinska županijaZabava

LOOP Glazbena klinika i ove godine na Špancirfestu – još bolja i sadržajno bogatija

Svi programi LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu - besplatni

Varaždin – LOOP Glazbena agencija, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina, treću godinu zaredom u sklopu Špancirfesta organizira LOOP Glazbenu kliniku.

Ove će godine ponuditi još zanimljiviji, kvalitetniji i bogatiji program namijenjen ljubiteljima glazbe, bez obzira na godište i glazbeni ukus te stečeno glazbeno predznanje i iskustvo.

Izložba, radionice i svirke na uličnoj pozornici

LOOP Glazbena klinika bit će smještena u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici gdje će posjetitelji imati priliku, tijekom 10 dana trajanja festivala u vremenu od 10:00 do 20:00 sati, razgledati izložbu 30-ak glazbenih instrumenata i razne glazbene opreme, ali i doznati više o njima od djelatnika LOOP music shopa.

Održane će biti radionice upoznavanja s određenim instrumentima namijenjene djeci i početnicima, dok su za one s više glazbenog znanja i iskustva i ove godine pripremljene Masterclass radionice koje će voditi eminentni glazbenici: Ivana Galić, Elvis Stanić, Tomislav Franjo Šušak, Kristian Terzić, Ricardo Luque,Neven Mehun, Commi Balde, Ivan Ivanković, Nenad Resnik i Darko Golubić.

Riječi će biti o raznim stilovima sviranja, glazbenim iskustvima predavača, nastupima na velikim i malim pozornicama, snimanjima u studiju, glazbenojopremii slično.

Polaznici radionica moći će o navedenom razgovarati s predavačima i međusobno, te ispitati poznate i priznate glazbenike o svemu što ih zanima vezano uz glazbu. Uz to, moći će zasvirati i zapjevati s njima na potpuno opremljenoj uličnoj pozorniciipred brojnim posjetiteljima Špancirfesta koji se u to vrijeme nađu u Gajevoj ulici.

Osim polaznika radionica, na uličnoj pozornici LOOP Glazbene klinike ispred Varaždinske kućepriliku da nastupe pred brojnim šetačima imat će i drugi manje ili više afirmirani glazbenici, ali i sami prolaznici koji, potaknuti pozitivnim emocijama Špancirfesta, odluče uzeti instrument ili mikrofon u rukete pokazati što sve mogu i znaju. Instrumente i svu potrebnu opremu za ulične svirke osigurava LOOP Glazbena agencija, besplatno.

Prvi put u sklopu LOOP Glazbene klinike koncerti na Korzu i kLOOPska scena Sloboda

Ove godine prvi put LOOP Glazbena klinika na Špancirfestudonosi ičetiri koncerta na festivalskoj pozornici na glavnom gradskom trgu Korzu te sasvim novi program pod nazivom kLOOPska scena Sloboda – dosad najveće okupljanje varaždinskih bendova na jednom mjestu.

Na Korzu će u sklopu LOOP Glazbene klinike nastupiti renomirana vokalistica Ivana Galićsbendom, Jed Becker′s Group ft. Elvis Stanić, Commi Balde & Kaira Kela Band teRicardo Luque& Amigos. Usklopu kLOOPske scene Sloboda u Caffe baru Sloboda koncerte će održati „domaće snage“: Elusive Mind, The Yangsters, jamIT, Stari vukovi, Sten Mol, Krah 1573, Valentino Acoustic, Crna kronika, Neno Resnik Band, The Fakin’ Lajsne i Danchi & Rikverc bend, a održan će biti i Jazz Jam Session. Kao dobrodošli gosti, nastupit će i zanimljivi zagrebački bend Lika Kolorado. Svu opremu za svirke osiguravaLOOP music shop.

Svi programi LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu – besplatni

Kao i protekle dvije godine, svi programi LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu bit će besplatni i svi su pozvani da ih posjete te da se u njih aktivno uključe. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje u radionicama i svirku na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće putem e-maila[email protected].

Za posjetitelje i polaznike radionica i ovog su puta pripremljene zanimljive i vrijedne nagrade i pokloni. Uz to, zainteresirani će moći dobiti i vauchere s popustima na kupnju i iznajmljivanje instrumenata i glazbene opreme u LOOP music shopu u Ulici Stanka Vraza 6 u Varaždinu, kao i za upis u redovne programe edukacije LOOP Glazbene klinike, koji će početi u rujnu.

 

Tags

Povezani Članci

Close