InfoSportUdruge

Ludbreško sunce pobjednik 3. sportskih susreta „Igrom do prijateljstva“ u organizaciji Udruge „Ivanečko sunce“

Ivanec – U organizaciji Udruge „Ivanečko sunce“ za osobe s intelektualnim oštećenjem u prostorima Srednje škole Ivanec održani su 3. sportski susreti „Igrom do prijateljstva 2016.“

Događaj je započeo sa sportskim dijelom gdje su se sudionici, u skladu sa svojim afinitetima i sposobnostima, natjecali u pikadu, bacanju loptice u koš, bacanje kolutova i visećoj kuglani.

Uvjerljiva pobjeda otišla je u ruke ekipe Ludbreško sunce, drugo mjesto pripalo je članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije, treće mjesto osvojili su domaćini, Udruga „Ivanečko sunce“ za osobe s intelektualnim oštećenjem, a četvrto članovi Udruge Sunce Novi Marof za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Usto je oformljeno i posebna natjecateljska grupa u kojoj je snage odmjerila pratnja, a vodeće mjesto zauzeli su roditelji članova Udruge „Ivanečko sunce“.

S naglaskom na ništa manje vrijedno sportsko natjecanje, želja je organizatora da kroz igru i druženje približi važnost tjelesne aktivnosti te da osobe s teškoćama u razvoju zainteresiraju da se njime bave što češće.

Nadalje, sudjelovanje u organiziranoj sportskoj aktivnosti pomaže u razvoju kooperativnih odnosa te učenju socijalnih vještina.

Druženje s članovima gostujućih udruga doprinijelo je i stjecanju i razvoju novih prijateljstava, razmjenu iskustava i mogući razvoj partnerstva za neke buduće projekte u korist osoba s intelektualnim oštećenjem.

Po završetku sportskog dijela, svim natjecateljima dodijeljenje su medalje i pokali za sudjelovanje, a posebno veselje na licima sudionika izazvalo je kasnije druženje uz pjesmu i ples.

Zadovoljstvo organizacijom trećih po redu sportskih susreta „Igrom do prijateljstva“ iskazala je i predsjednica Udruge „Ivanečko sunce“ Ljerka Rogina.

„Tijekom dosadašnjeg djelovanja kao Udruga koja okuplja osobe s intelektualnim oštećenjem te na temelju ispitivanja što smo ga proveli među članovima i njihovim roditeljima, uvidjeli smo da se većina naših članova rijetko bavi tjelesnom aktivnošću, a svoje slobodno vrijeme provode uglavnom kod kuće i mnogi od njih nemaju prilike družiti se sa svojim vršnjacima izvan Udruge. Stoga je ovo samo jedna od aktivnosti kojom želimo potaknuti naše članove na kvalitetniji i bolji sportski te društveni život – zaključila je Rogina.

Također, zahvalila se Gradu Ivancu, brojnim sponzorima, a osobito volonterima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i nesebično ga poklonili njima.

Info & Foto: Udruga Ivanečko sunce

Povezani Članci

Close