InfoIzdvojenoUdruge

MAJČIN DAN 130 žena uživalo na prvom okupljanju “Žene za žene – Ivanečki doručak“

Ivanec – Na prvom događanju „Žene za žene -ivanečki doručak“ okupilo se 130 žena s područja grada Ivanca i okolice koje su uživale u zajedničkom druženju.

Našlo se tu žena različite dobi, zanimanja, interesa, a sve su došle s jednim ciljem – željom za ugodnim druženjem i zajedničkim djelovanjem.

Dvorana „Vita“ bila je mjesto rezervirano za žene s namjerom da se one osjećaju ugodno, neopterećeno i posebno.

Supruge, djevojke, majke i bake naprije su uživale u doručku koji je ‘mamio’ ne samo okusom, veći izgledom, za kojega su bile zadužene udomiteljica Anita Bahun i volonterka Anica Premužić, koje su uz pomoć ostalih udomiteljica i volonterki složile prava umjetnička djela.


Nakon toga okupljene su imale prilike čuti poticajnu priču o životu poznate Ivančanke Pavice Hrazdira, koja je bila žena daleko ispred svoga vremena i koja je u malom Ivancu poduzimala akcije koje su bile nezamislive ženama iz mnogo razvijenijih zemalja.

‘Crtice’ iz života Pavice Hrazdira, ivanečke književnice, poduzetnice, predsjednice HPD “Ivančica” Ivanec, ispričale su profesorica povijesti i geografije, dr.sc. Suzana Jagić te profesorica Ivanka Kunić, rođena Ivančanka koja je svoje djetinjstvo provela u susjedstvu Pavice Hrazdira.


Za ugodnu atmosferu pobrinuo se Vokalni ansambl Sakcinski, koji je pod vodstvom profesorice Nade Peček izveo pet predivnih skladbi koje su bile toliko emotivne da su nekim ženama izmamile suze na oči.


Uza sve to, svaka je žena dobila cvijetni poklon, a one sretnije ‘ruke’ dobile su i nagrade na tomboli.

Dio donacija koje su prikupljene na ovom događanju bit će uplaćene Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja-Stanici Varaždin u svrhu pomoći ljudima koji riskiraju svoj život kako bi drugima pomogli u nevolji.

Uz organizatora, Udrugu udomitelja i udomiteljskih obitelji “Nada” Ivanec, ovo je druženje omogućio grad Ivanec, Ivica Friščić, vlasnik dvorane Vita, Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“ također je podržala organizaciju događanja, a svoj su ‘obol’ dale i profesorice Suzana Jagić i Ivanka Kunić.

Sponzori i donatori su darovali svoje usluge i proizvode za tombolu, a događanje ne bi bilo moguće uspješno realizirati da nije bilo udomiteljskih obitelji, udomiteljica koje su pekle kolače, pripremale doručak, te volontera koji su odradili velik logistički posao.

U Udruzi Nada vjeruju da će ovo događanje prerasti u tradiciju i da je ovo bio samo početak jedne predivne priče.

Povezani Članci

Close