IzdvojenoSportVijesti

MALI NOGOMET Dvanaestogodišnjaci Ivančice pobjednici turnira u Novom Marofu – do trijumfa došli bez primljenog pogotka

Ivančani su pobijedili u sve četiri utakmice, postigli 11, primili 0 golova. Najbolji strijelac turnira je Matija Jug, član pobjedničke momčadi Ivančice.

Novi Marof – Nogometaši Ivančice dobnog uzrasta U12 nastupili su ove subote na malonogometnom turniru Marofčanec junior kup 2018/19, koji se igra u sklopu „Ožujsko – Knauf Insulation Kupa Novi Marof 2019“, gdje su došli do samog finala u kojem su nadigrali vršnjake NK Varteksa.

Na turniru je sudjelovalo šest ekipa koje su bile raspoređene u dvije skupine, a Ivančani su nastupali u skupini s domaćim ekipama, NK Novi Marof 1 i ŽNK Novi Marof.

U prvoj, iznimno borbenoj i neizvjesnoj utakmici protiv NK Novog Marofa nešto bolji su ipak bili ivanečki nogometaši koji su do minimalne pobjede 1:0 ‘stigli’ pogotkom Matije Juga.

Drugu utakmicu dvanaestogodišnjaci Ivančice pobijedili su ŽNK Novi Marof rezultatom 4:0, a strijelci su ovaj put bili Erik Bencek, Matija Jug, Nikola Ravlić te najmlađi član ekipe Noa Šešet.

Nova tri boda bila su dovoljna za prvo mjesto u skupini i ulazak u polufinale.

Polufinalna utakmica još je jednom igrana protiv domaće momčadi, ovaj put NK Novi Marof 2.

Plasman u finale izboren je rezultatom 4:0, a u tih dvadeset minuta prvo ime susreta bio je kapetan David Varga, koji se dva puta upisao u listu strijelaca, a da je u odličnoj formi potvrdio je Matija Jug s još dva pogotka.

Slijedilo je finale u kojem je Ivančicu čekao poznanik iz A lige, NK Varteks iz Varaždina.

U izuzetno napetoj i borbenoj utakmici Ivančani su pružili svoju najbolju i najpožrtvovniju partiju, a kako to u takvim slučajevima obično biva, na kraju su nagrađeni i rezultatom, odnosno pobjedom, u ovom slučaju s 2:0.

Prvi pogodak ponovno je postigao Matija Jug, a da utakmica ne bi ušla u neke ‘nemirne vode’ pobrinuo se Nikola Ravlić, koji je nekoliko minuta prije kraja osigurao pobjedu NK Ivančici.

Spomenimo kako  i ovaj put najbolji strijelac turnira dolazi iz redova ivanečke momčadi, odnosno Matija Jug koji se pet puta upisao u listu strijelaca, a o kvaliteti ivanečke momčadi govori i podatak da je vratar Erik Miletić ostao ‘netaknute mreže.

Za NK Ivančicu su nastupali: Erik Miletić, Nikola Friščić, David Varga, Erik Bencek, Matija Jug, Nikola Ravlić, Dorian Sambolec, Gabrijel Hojsak, Noa Bančić, Noa Šešet, a prvi puta nakon ozljede momčadi se priključio i oporavljeni Teo Martinčević.

Trener je Ivica Cikač.

Tags

Povezani Članci

Close