InfoZanimljivostiZdravlje

Malo više nego jučer: Šest novooboljelih od COVID-19 u posljednja 24 sata

Trenutno su potvrđene ukupno 2.243 osobe zaražene koronavirusom, a 2011 osoba se oporavilo

Šest novooboljelih u posljednja 24 sata, prenosi koronavirus.hr.

U posljednja 24 sata zabilježeno je šest novooboljelih osoba. Od dosad ukupno potvrđenih 2243 osoba dosad se oporavilo 2011 osoba. Preminulo je devedeset i devet osoba. Još su 133 osobe na liječenju.

Trenutno su potvrđene ukupno 2.243 osobe zaražene koronavirusom, a 2011 osoba se oporavilo.

Devedeset i devet osoba je preminulo. 5 osoba je trenutačno na respiratoru.

Dosad je testirano ukupno 59.911 osoba, u posljednja 24 sata testirano je 1.820 osoba.

Postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020.

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Tijekom sljedećeg  tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.

Tags

Povezani Članci

Close