Sport

Malonogometni KUP Jerovec 2012 – Žarovnici naslov.

 

 

Proteklog  je vikenda na malonogometnom igralištu u Jerovcu, pokraj Ivanca, odigran 3. ljetni malonogometni turnir „JEROVEC 2012“.

Natjecanje se odigravalo u dvije kategorije, i to u juniorskoj i u seniorskoj.

U petak je snage odmjerilo 7 juniorskih ekipa, godište 1996. i mlađi. S obzirom na dob, vidjela se iznimna želja za dokazivanjem, te je bilo i dosta čvrstine i borbenosti između ekipa i samih natjecatelja.

Juniorsku titulu pobjednika obranila je LEPOGLAVA koja je osvojila i prethodni turnir. Drugoplasirana ekipa bila je CAFFE BAR SPACE iz Ivanca, dok je treće mjesto osvojila domaća ekipa JEROVEC.

Najbolji strijelac juniorskog turnira bio je Vlado Medved iz Lepoglave.

Najboljim igračem turnira, po ocjeni organizatora, proglašen je Roman Petak iz ekipe Jerovca.

U subotu je odigran seniorski dio turnira na kojem je sudjelovalo 10 ekipa (Bedenec, Žarovnica, M.V. Autodijelovi, DŠR Lančić-Knapić, Cvetlin, Lexi, Bravo tlji odlično, Višnjica, Dečeci, te Jerovec) koje su svrstane u tri natjecateljske skupine.


Kao favoriti turnira slovili su iznimno pojačana ekipa DŠR LANČIĆ-KNAPIĆ, te ŽAROVNICA, koje su se igrom slučaja i obje našle u istoj skupini, a njihov međusobni susret bio je i poslastica prvog dijela turnira, a završio je pobjedom Žarovnice od 2:1.

Nakon razigravanja po skupinama natjecanje su napustili VIŠNJICA i BEDENEC kao dvije ekipe sa najslabijim učinkom.

Posebno iznenađenje u toj fazi natjecanja priredila je mlada domaća ekipa DEČECI sastavljena od mladih igrača uzrasta 14-17 godina, koja je čak svladala ekipu Bedenca sa 4:0.

U četvrtfinalnim utakmicama postignuti su slijedeći rezultati:


ŽAROVNICA – BRAVO TLJI ODLIČNO    5:1

M.V. AUTODIJELOVI – CVETLIN          5:0

JEROVEC – DEČECI                            2:0

DŠR LANČIĆ KNAPIĆ – LEXI                3:2


U prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se favorizirani DŠR LANČIĆ-KNAPIĆ i JEROVEC. Unatoč izrazitoj ofenzivi i presingu favorita, domaća ekipa se uspješno branila, te čak u dva navrata preko Luke Vidonija dolazila i u vodstvo.

Utakmica je nakon regularnog vremena završila 2:2, te se pristupilo izvođenju šesteraca, u kojoj je uspješnija bila ekipa  Jerovca te došla do pobjede nakon što je sjajnom intervencijom vratar Marko Šambar obranio udarac jednog od ponajboljih igrača na turniru, Dražena Peharde.


U drugoj polufinalnoj utakmici  ŽAROVNICA je opravdala ulogu favorita, te mnogo teže nego što to rezultat govori, savlada ekipu M.V. AUTODIJELOVI sa 3:0. Susret je do pred sam kraj bio u potpunoj ravnoteži i neizvjesnosti, ali u posljednje 2-3 minute lepoglavskoj je ekipi malo popustila koncentracija što su iskusni igrači Žarovnice vješto iskoristili.


Treće mjesto pripalo je ekipi DŠR LANČIĆ KNAPIĆ koja je opet nakon 2:2 u regularnom dijelu ušla u lutriju šesteraca, ali su ovaj put imali više sreće, te svladali ekipu M.V. AUTODIJELOVI.


U finalnoj utakmici su se sastali ŽAROVNICA i JEROVEC. Iako je domaća ekipa dugo i dobro parirala favoriziranim Žarovčanima, ipak nisu smogli snage za novo iznenađenje, te je pobjedom 4:1 ŽAROVNICA osvojila naslov pobjednika ovog turnira koji je cijelim svojim tijekom odisao borbenošću, požrtvovnošću, te pregrštom prekrasnih poteza, minijatura, te pogodaka.

Najbolji je strijelac turnira bio Marko Cerovčec iz pobjedničke ekipe sa 7 postignutih pogodaka.

Za najboljeg je igrača proglašen Mario Hunjet, koji je mnogim izvanrednim potezima i sa 5 postignutih pogodaka svoju ekipu uvjerljivo doveo do titule pobjednika.

 

 

Drugoplasirna ekipa MNK JEROVEC

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close