IzdvojenoSportVijesti

Maraton: Dominacija Kenijaca i nekoliko osobnih rekorda naših trkača u Zagrebu

Zagreb – U Zagrebu je održan tradicionalni, 26. Zagrebački maraton, u sklopu kojega su se trčale maratonska, polumaratonska i utrka građana.

U najdužoj, 42 kilometra dugoj maratonskoj utrci, u konkurenciji 76 žena pobijedila je Stellah Jepngetich Barsosio iz Kenije, a od 373 muškarca najbrži je bio Wycliffe Kipkorir Biwot, također iz Kenije.

U utrci polumaratona, na stazi dugoj 21 kilometar, među 675 žena pobijedila je Kenijka Christine Moraa Oigo, a kod 1104 muškarca koji su stigli do cilja, prvo mjesto osvojio je Joel Maina Mwangi, zaokruživši na taj način potpunu dominaciju Kenijaca.

Najbolji trkač polumaratonske utrke našega kraja bio je Ivan Gotal iz Ivanca, koji nastupa za Trkački klub Maraton 95., koji je s osobnim rekordom u vremenu 1:19:52, osvojio 18. mjesto.

Najbolji osobni rezultat, 1:24:08, dostigao je i Ivica Plantak iz Trkačkog kluba Ivančica, s kojim je osvojio 32. mjesto, klupski mu kolega Neven Jurković je bio 55., također s osobnim rekordom u vremenu 1:26:39, Vjekoslav Vorih bio je 65., Žarko Pozder osvojio je 117. mjesto, Božidar Željezić 642., a Kruno Lepoglavec završio je utrku na 800. mjestu.

Na utrci građana na 5. Kilometara najbrži su bili Ukrajinka Valentyina Kiliarskaja među 319 žena i Hrvat Dino Bošnjak u konkurenciji 287 muškaraca.

Rezultati utrka:

http://results.depar.hr/index.php?evn=zgm17

Foto: Marija Vrajic Trosic i Ivan Gotal (naslovna)

Trkački klub Ivančica (tekst)

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close