GlazbaInfoZabava

MARKO VUKES “Djevojka iz drugog plemena” ruši granice – u glavnoj ulozi njegova supruga, glumica iz jedne hrvatske sapunice

Mladi hrvatski glazbenik posvetio snažnu pjesmu poznatoj srpskoj glumici

Svaka pjesma ima svoj poseban razlog nastajanja, a upravo pozadinska priča najnovije pjesme  perspektivnog i  mladog hrvatksog glazbenika Marka Vukesa koju je posvetio svojoj ženi, srpskoj glumici Neveni Vukes, teško da će nekoga ostaviti ravnodušnim.

“Pjesma “Djevojka iz drugogplemena” je zapravo nastala kroz moju ispovjest prijatelju dok sam mu govorio o njoj – djevojci iz drugog plemena… nije prošao ni cijeli jedan dan od kako smo se prvi put sreli nas dvoje, a čvrsto sam bio uvjeren da ovu djevojku želim još dugo dugo sretati. Ta djevojka je danas moja žena. A zahvalan sam dragom Bogu što je Boris bio tog dana toliko budan i složio ove riječi, i ovako silno uglazbio. “ – otkriva nam Marko Vukes, koji nam je kroz osmijeh rekao da je ova pjesma stara koliko ljubav njega i njegove žene, beogradske glumice Nevene Vukes, koja je domaćoj publici poznata po sjajnoj ulozi doktorice Ane Kolar u seriji “Vatre ivanjske” i mnogobrojnim drugim televizijskim i filmskim ostvarenjima širom regije.

Sjećam se dana kao jučer da je bio kada mi je, sada muž, a tada jedan neobičan stranac, prvi put poslao ovu pjesmu… samo jedan dan od kako smo se upoznali. Sjećam se tog osjećaja mira i blažene radosti. Radujem se što je cijela ova priča dobila svoj neobičan put i početak do publike… Granice ne postoje u ljubavi, a ova pjesma, koja slijedi naš život to i potvrdjuje.”– dodala je Nevena, čiji  video spotovi pod njezinom redateljskom palicom postaju sve prepoznatljiviji pečat Markovih pjesama.

Tekst i glazbu potpisuje Boris Rogoznica, dok je za aranžman zaslužan Toni Ćosić.

Promocija pjesme je bila organizirana 1.4. u zagrebačkom kafiću “Avenija Coffee & Co.” na Vrbanima. Na promociji je prisutvovalo dosta poznatih glazbenika, a jedan od posebnih gostiju se izdvojio, obiteljski prijatelj mladog para, pisac Miro Gavran.

U prirpemi je i album koji mladi glazbenik očekuje da će biti početkom 2020. Godine pri diskografskoj kući Croatia Recods, a na listi pjesama će se naposebnom mjestu sigurno pronaći i “Djevojka iz drugog plemena” pored pjesama “Žedan tvoje ljubavi”, “Ti mi nosiš sreću” i “Nebo Gori” koje su prošle godine osvojile HR top ljestvice.

Foto: Marko Vukes

 

 

Tags

Povezani Članci

Close