Kultura

Maruševečki folkloraši nastupili na manifestaciji “Jesen u Maruševcu”

Na ovogodišnjoj, tradicionalnoj manifestaciji KUD-a “Maruševec” pod nazivom “Jesen u Maruševcu” održanoj u subotu, 19. studenog, predstavile su se sve sekcije KUD-a– mlađa i starija grupa dječjeg folklora, grupa koreografiranog i grupa izvornog folklora. Od tamburaša su nastupile mlađa i starija grupa škole tambura kao i tamburaški sastav. Nastupile su i pjevačka te dramska sekcija.

Kroz pozornicu Doma kulture predstavilo se 100- tinjak maruševečkih folkloraša. U podužem programu koji su pripremili za svoju publiku a koja je do posljednjeg mjesta ispunila Dom kulture, predstavili su sve ono što su u proteklom vremenu radili.

Također, ovo je bila prilika da publiku upoznaju i sa uspjesima koje je ove godine KUD ostvario: 40-ak nastupa, smotre, festivali, obljetnice, te prva mjesta na Županijskim smotrama, 2. mjesto na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini i 3. mjesto na Državnoj smotri tamburaških sastava u Dugom Selu kao i sudjelovanje na Smotri izvornog folklora Hrvatske u Koprivnici.

Ovo je bila prilika da Klaruši na najljepši način zahvale svima koji ih podržavaju. KUD “Klaruš” Maruševec kroz svoje postojanje, postao je i ostao nezaobilazni čimbenik kulturnog života Općine, a svoj rad predstavlja i šire.

Zajedničko druženje sudionici i gosti okončali su uz pjesmu Maruševec, najdraži kraj.

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close