InfoIzdvojenoObrazovanje

MATEMATIKA Laura Friščić osvojila 9. mjesto na državnom natjecanju u Poreču

Laura se na državno natjecanje plasirala temeljem rezultata na Županijskom natjecanju gdje je, kao i prošle godine, osvojila 1. mjesto sa 100% riješenim testom

Poreč – Učenica  5. a razreda ivanečke Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski, Laura Friščić, sudjelovala je na  60. državnom natjecanju iz matematike u Poreču, te osvojila 9. mjesto.

Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih škola od  5. do 8. razreda  i srednjih škola od 1. do 4. razreda iz cijele Hrvatske, njih ukupno 262.

Laura se na državno natjecanje plasirala temeljem rezultata na Županijskom natjecanju gdje je, kao i prošle godine, osvojila  1. mjesto sa 100% riješenim testom.

Za natjecanja se pripremala s mentorima, učiteljicom matematike Gordanom Ferenčak  i  u Centru izvrsnosti  iz Varaždina, kojega  je redovito pohađala od  4. razreda osnovne škole, s mentorima Ninom Prašnjak i  Snježanom Huđek.

Osim nje, na županijskom natjecanju sudjelovali su i Helena Kolarek, učenica 8. b razreda, mentorica Dragica Friščić – osvojeno 2. mjesto, Luka Gladović, učenik 5. b razreda, mentorica Gordana Ferenčak – osvojeno 9. mjesto  i Erik Đula, učenik 4. k razreda, mentorica Dijana Leskovar – osvojeno 5. mjesto.

Foto: OŠ Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close