GlazbaIzdvojenoObrazovanjeVijesti

MAX SUCHT DEN SUPERSTAR II Srednja škola Ivanec osvojila prvu nagradu za glazbenu, Druga gimnazija Osijek za scensku izvedbu

„Max sucht den Superstar II“ natjecateljskog je karaktera, a natjecatelji pjevaju, glume, sviraju i recitiraju na njemačkom jeziku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održan je peti festival na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“.

Organizator je Gospodarska škola Varaždin i udruga EKULT iz Varaždina, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

„Max sucht den Superstar II“ natjecateljskog je karaktera, a natjecatelji pjevaju, glume, sviraju i recitiraju na njemačkom jeziku.

Festival je posvećen njemačkom jeziku, no potiče i višejezičnost i svjesnost učenja stranih jezika, što pridonosi stjecanju socijalnih, kulturnih, ekonomskih pa i zdravstvenih prednosti.

Ove je godine nastupilo više od 90 natjecatelja iz gotovo svih dijelova Hrvatske, a po prvi puta uz srednjoškolce nastupili su i studenti Sveučilišta u Zadru i Osijeku.

U jakoj konkurenciji Srednja škola Ivanec osvojila je 1. mjesto za glazbenu izvedbu.

Pobjedničku pjesmu “Guten Morgen Freiheit” Yvonne Catterfeld pjevala je Marta Strmečki, a pratnja su joj bili Amanda Pernek na ukulele i Miha Krtanjek na gitari.

Foto: Srednja škola Ivanec
Foto: Srednja škola Ivanec

Za nastup ih je pripremila mentorica Silvija Hogge-Buder.

Glumačka družina Druge gimnazije Osijek (Mia Marković, Karlo Čavlović, Gloria Benčina, Andrija Suvaljko, Lucia Murković, Lukša Andračić, Barbara Kovačević, Mihael Batrnek, Megan Papo, Ružica Marčić, mentorica Tihana Pavičić) osvojila je  prvo mjesto za scensku izvedbu.

Foto: Srednja škola Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close