InfoUdruge

Miljenko Bregović novi predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ivanec

Ivanec – Nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Vladimira Debeljaka, Miljenko Bregović iz Ivanca novi je predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ivanec.

Odlučili su tako delegati udruge na Izvještajnom saboru, koji je zbog toga poprimio i karakter izbornog.

Nakon himne i odavanja počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, te prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu, za zapisničara je izabran Damir Sever, a za ovjerovatelje zapisnika Zdenko Horvat i Zdenka Majerić.

Potom je Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2017. godinu podnio predsjednik Udruge, Vladimir Debeljak, Izvješće Nadzornog odbora Ivan Geci, a Suda časti Damir Držaić.

Delegatima je podnesen i Plan i program rada za 2018. godinu, u kojemu su kao glavne aktivnosti navedene obilježavanja sjećanja na poginule hrvatske branitelje, kao i početak aktivnosti na izradi knjige o hrvatskim braniteljima s područja Grada Ivanca u Domovinskom ratu.

Također, uz ostalo, svečano će se proslaviti Dan pobjede dan domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja, organizirati 13. memorijalni turnir sjećanja na vukovarske branitelje, te obilježiti sjećanje na osvajanje vojnog objekta na Ivanščici, pogibije Ivana Severa Nine i dana 2. bojne 104. brigade HV. U svim je aktivnostima akcent dat na suradnju s ostalim braniteljskim udrugama i gradom Ivancem.

Sva su izvješća, kao i prijedlozi, prihvaćena u predloženom obliku.

Nakon toga, potpredsjednik Hrvatskog časničkog zbora, Tihomir Šavorić, pročitao je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Vladimira Debeljaka, koji na pola mandata odstupa iz osobnih razloga.

Debeljakova ostavka je prihvaćena, te je delegatima iznijet prijedlog da za novog predsjednika Hrvatskog časničkog zbora Ivanec bude izabran Miljenko Bregović iz Ivanca, što su oni jednoglasno prihvatili.

Miljenko Bregović djelatni je bojnik HV, a u Domovinskom je ratu bio pripadnik 104. brigade i Hrvatskog Gardijskog Zdruga.

U završnom dijelu, pozdravnim su se riječima obratili Miljenko Grudiček, predsjednik Udruge pripadnika 2. bojne 104. brigade, potom Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. GBR Puma, pa Dražen Husnjak, predsjednik Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, Dragutin Špac, potpredsjednik HVIDRA – e Varaždinske Županije, Špac Vjekoslav, predsjednik HVIDRA – e Ivanec, Ljudvek Cikač, potpredsjednik UDVDR Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, te gradonačelnik Ivanca i saborski zastupnik, Milorad Batinić.

Po završetku sabora uslijedilo je neformalno druženje delegata, uzvanika i gostiju.

Foto: Zdenko Horvat

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close