Vijesti

MINISTAR BOŽINOVIĆ Prvi udar je prošao: Vozači teretnih vozila u međunarodnom transportu odsad mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu

Poštujući mjere samoizolacije

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović potpisao je odluku da vozači teretnih vozila u međunarodnom transportu odsad mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu.

”Još na početku smo dali preporuku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom prometu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije”, rekao je Božinović u četvrtak na konferenciji za novinare Stožera.

Nacionalni stožer civilne zaštite (Arhiva)

Precizirao je da se vozači moraju javiti liječniku ako primijete simptome zaraze, dok oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju i nadalje mogu koristiti karantene stožera, prenosi seebiz.eu.

Božinović je dodao da su vozači čiji je boravak između dviju vožnji kraći od 24 sata dužni to vrijeme provesti u kabinama svojih vozila.

Tags

Povezani Članci

Close