ObrazovanjeVijesti

MLADI TEHNIČARI Elena Draganić i Lovro Maček zapaženi na državnoj smotri u Poreču

Natjecanje se sastoji od pisane provjere znanja, izrade rada i obrane rada

Poreč – Na 61. državnom natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske, koje je održano u Poreču, u dvanaest područja natjecanja sudjelovala su 253 učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola.

Natjecanje se sastoji od pisane provjere znanja, izrade rada i obrane rada, a sudjelovali su učenici osnovnih škola, potom članovi klubova mladih tehničara u osnovnim školama, udrugama tehničke kulture i srodnim ustanovama.

Ivanečka osnovna škola na natjecanju je imala dvoje predstavnika, Elenu Draganić i Lovru Mačeka iz sedmog razreda.

Elena se natjecala u fotografiji, a napravila je trideset fotografija na temu ‘Svjetlo i sjena baštine Poreča’, od kojih je izabrala osam najboljih te izradila plakat, te u konkurenciji 22 učenika osvojila 14. mjesto.

Elena Draganić

Svi fotografi dobili su za uspomenu svoju najbolju fotografiju prema sudu komisije formata 50×35 cm koja je bila na izložbi, majicu sa svojom najboljom fotografijom, a svaki mentor platnenu vrećicu s najboljom fotografijom svojeg učenika.

Lovro se natjecao u strojarstvu, grani ‘Obrada materijala’.

Izradio je Alat za probijanje i prosijecanje rupa u mekanim materijalima sličnim linoleumu u kojima se ne mogu bušiti rupe sa svrdlom, a za konstrukciju alata koristio je laminat, aluminijski profil, navojnu šipku, vijke i matice.

Lovro Maček

Svojim radom osvojio je sedmo mjesto među dvadeset i dvoje učenika.

Elena i Lovro na ovom zahtjevom su natjecanju u jakoj konkurenciji stekli lijepo iskustvo, proširili svoja znanja, upoznali nove prijatelje i lijepi grad Poreč.

Mentorica im je Anđelka Barlek.

Lovro Maček, Elena Draganić, Anđelka Barlek

Foto: OŠ Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close