ObrazovanjeVijesti

MLADI TEHNIČARI Elena i David iz ivanečke osnovne škole svoje radove predstavili na državnoj smotri u Poreču

Poreč – Na 60. državnom natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske u Poreču natjecalo se preko dvjesto najboljih učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola u dvanaest područja natjecanja.

Sudionici natjecanja bili su učenici osnovnih škola, članovi klubova mladih tehničara u osnovnim školama, udrugama tehničke kulture ili srodnim ustanovama.

Natjecanje se sastoji od pisane provjere znanja, izrade rada i obrane rada.

Ivanečka osnovna škola na natjecanju je imala dvoje predstavnika; Elenu Biškup iz osmog, te Davida Harjača iz petog razreda.

Elena se natjecala u elektronici, a izradila je instrument za ispitivanje polariteta dioda i tranzistora koji se nalazi u plastičnom kućištu, te na eksperimentalnoj pločici elektronički sklop, koji crvenim svjetlom simulira kada je kod doktora pacijent.

Prilikom odlaska pacijenta, doktor pritisne tipkalo pri čemu se pali zeleno svjetlo što je znak za ulazak slijedećeg pacijenta.

Elena je tim radom osvojila četrnaesto mjesto od dvadeset i dvoje učenika.

David se natjecao u maketarstvu i modelarstvu, a izradio je starinska zaprežna kola od balze i šper-ploče, te psvojio šesnaesto mjesto od dvadeset i četiri učenika.

Elena i David nastupom na ovom zahtjevnom natjecanju u jakoj konkurenciji stekli su lijepo iskustvo, proširili znanja iz svojih područja te upoznali nove prijatelje.

Njihova je mentorica učiteljica Anđelka Barlek.

Povezani Članci

Close