ObrazovanjeVijesti

MLADI TEHNIČARI Održano 61. školsko natjecanje – pogledajte tko su prvaci ivanečke osnovne škole

Natjecanje se sastoji od pisane provjere znanja, izrade rada i obrane rada

Ivanec – Na 61. školskom natjecanju mladih tehničara u osam područja natjecala su se trideset i četiri učenika ivanečke osnovne škole od petog do osmog razreda.

Natjecanje se sastoji od pisane provjere znanja, izrade rada i obrane rada.

Osam učenika petog razreda su u grani maketarstvo i modelarstvo koji su izradili su vrtni stol iz hamer papira.

Prvo mjesto osvojila je Jelena Ferenčak 5.b, a od šestih razreda u grani graditeljstvo prvi je David Harjač 6.b., koji je iz balze napravio konstrukciju jednostrešnog krova.

Sedmi razredi su se natjecali u dvije grane, među njima je Dorijan Draganić iz 7.c, koji je izradio model podljevnog vodnog kola iz aluminijskog lima i njime osvojio prvo mjesto iz strojarskih konstrukcija.

Lovro Maček iz 7.a osvojio je također prvo mjesto, i to u obradi materijal, a napravio je alat za izradu vilica i armatura u graditeljstvu iz aluminijskih profila te pomoću naprave savinuo pocinčanu žicu u oblik kvadrata prema nacrtu.

Prvi u elektrotehnici je Leon Grd iz 8.a, koji je napravio model semafora s okretnim prekidačem pomoću led dioda i otpornika.

Najbolja iz elektronike je Silvija Šoštarić 8.c, koja je izradila strujni krug  prema montažnoj shemi sa led diodom te je za nju proračunala odgovarajući otpornik, izabrala standardni otpornik, izmjerila struju koja teče tim strujnim krugom i konstatirala zašto je izmjerena manja struja od očekivane.

U natjecanju iz robotike, gdje je zadatak bio napraviti simulaciju svjetlosne signalizacije bicikla sa svjetlosnim senzorom i četiri tipkala, Marino Bruža Habek iz 6.c osvojio je prvo mjesto, a drugi je bio Luka Gladović iz 5.b.

Učenici su programirali u ROBOPro programu.

U fotografiji se natjecalo deset učenica i učenika 5., 6. i 7. razreda, a prvo mjesto je osvojila Ivana Štefanić iz 6. a.

Fotografiralo se na temu ‘Biljni svijet u zimi’.

Najbolji učenici po kategorijama sudjelovat će na županijskom natjecanje koje će se održati u III. OŠ Varaždin.

Mentorica učenicima je Anđelka Barlek.

Foto: OŠ Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close