Našim krajem

Mladi višnjički vatrogasci prvaci Slovenije

 

Višnjica – Ekipa Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice postala je državni prvak u vatrogastvu. Ne bi to bila neobična vijest da mladi Višnjičanci nisu osvojili naslov državnih prvaka susjedne Slovenije, osvojivši prvo mjesto na “9. dječjoj sigurnosnoj olimpijadi” održanoj u Mariboru. Riječ je o natjecanju koje je u Sloveniji organizirale Policijska uprava Maribor, a kojem je cilj da djeca kroz igru pokažu spretnost i znanje iz područja sigurnosti.

 

Školska ekipa OŠ Izidora Poljaka Višnjica, koju su činili učenici četvrtog razreda, na natjecanju je nastupila na poziv OŠ Cirkulane – Zavrč s kojom višnjička škola ima prijateljske odnose. Prvotno, OŠ Izidora Poljaka Višnjica pozvana je da sudjeluje na izlučnom natjecanju “9. otroške varnostne olimpijade” za područje odgovornosti policijskih postaja Gorišnica, Ormož i Podlehnik, održanom u Cirkulanama. Na tom je izlučnom natjecanju osvajanjem trećeg mjesta, u konkurenciji 20 ekipa, ekipa višnjičke škole izborila pravo nastupa na državnom natjecanju u Mariboru. Pravo nastupa na natjecanju Mariboru tom je prilikom izborila i ekipa OŠ Franje Serta Bednja koja je kao i višnjička škola dobila poziv da sudjeluje na izlučnom natjecanju. Tako su od tri ekipe koje su izborile pravo nastupa na državnom natjecanju u Mariboru, dvije bile iz Hrvatske.

 

Na natjecanju u Mariboru nastupilo je 20 ekipa koje su pravo nastupa osigurale zahvaljujući rezultatima ostvarenim na izlučnim natjecanjima. Ekipe su svoje znanje i vještine odmjerile u četiri discipline. Igralo se živo “Čovječe ne ljuti se” pri čemu su provjeravalo znanje iz područja policijske, vojne i vatrogasne sigurnosti. Nadalje, ekipe su morale savladati biciklistički poligon, sastaviti mozaik sa sigurnosnim znakovima i na kraju odraditi pravu malu vatrogasnu vježbu za koju su višnjičke učenike, uz njihova mentora Vladu Hečeka, pripremali i višnjički vatrogasci.

 

Foto: Lepoglava.net

Povezani Članci

Close