Našim krajemVijesti

Mnoštvo građana okupilo se na „otvorenju“ Jezerskog puta

U Ivancu, na raskrižju Jezerskog puta i Zelenog dola, u subotu 11. studenog 2017. okupili su se brojni građani, kako bi nazočili maloj svečanosti otvorenja novouređene, modernizirane i asfaltirane, a nekada “najderutnije” ivanečke ulice Jezerski put.

Budući je uređenje prometnice, kao i one susjedne ceste prema Punikvama, u potpunosti financirala Županijska uprava za ceste, u goste su im stigli, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, te županijski vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Nenad Košćak i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.

Skupu se pridružila i predsjednica ivanečkih Reformista Jelena Pavleković.

Izrazivši svoje zadovoljstvo što je imao priliku zajedno s mještanima 1. Mjesnog odbora Ivanec nazočiti otvorenju ovog dijela ceste, koja je dobila novi pokrov, gornji sloj, u ukupnoj dužini 820 metara, cestu je “otvorio” varaždinski župan Radimir Čačić.

Dodao je i kako je 160 tisuća kuna za državu mali novac, ali za jedan prosječan grad ili općinu, čiji budžet je otprilike tisuću kuna po stanovniku, to je godišnji budžet koji doprinosi 160 stanovnika jedne jedinice lokalne samouprave u ovoj županiji.

U kakvom stanju je prometnica bila do sada, dovoljno govori podatak da je tristotinjak njenih stanovnika, nužnu obnovu zatražilo još 2004. godine. Kako je rekao župan Čačić, sa situacijom je bio upoznat gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, koji se očitovao na način da Grad ništa ne može poduzeti jer je cesta u ingerenciji Županije.

No, zapitao se Čačić, zar Grad Ivanec nije imao nikakve veze sa Štromarom.

“Jednako toliko koliko Batinić nije imao veze s tadašnjim županom, inicijativa građana nema veze sa mnom, međutim, za razliku od Štromara i Batinića meni se činilo uputnim da prepoznam taj zahtjev i naš ŽUC je na svoj trošak, kompletno, bez ikakvog sudjelovanja Grada Ivanca, obavio radove. Iako lokalna samouprava često sudjeluje u projektima koje realizira Županijska uprava za ceste, ovdje nije sudjelovala ni sa jednom lipom” – naglasio je Čačić.

Dodao je i kako je posebno zanimljivo to da se gradonačelnik Batinić nije odazvao pozivu na otvorenje, jer mu je možda bilo neugodno pred građanima.

Inicijativu građana da se posebno sanira ulica Jezerski put i cesta prema Punikvama, naglasila je predsjednica ivanečkih Reformista” Jelana Pavleković, te dodala kako je svojevremno potpisana i peticija, no pred izbore je gradonačelnik ponovio stav da Grad nije u mogućnosti ništa učiniti budući je riječ o “županijskoj cesti”.

Stoga je i inicijativa pokrenuta preko gradskih Reformista, a realizacija je bila izuzetno brza, kao što je i obećano.

Okupljenim građanima obratio se i županijski vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Nenad Košćak, rekavši da su u Jezerski put došli vidjeti stanje upravo na inicijativu građana, te su odmah djelovali, jer je stanje prometnice i zahtijevalo zahvate bez odgode.

Najavio je i nastavak radova ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Odradit će se prioriteti do kraja godine, a nakon zime, s radovima se krenuti intenzivnije.

Povezani Članci

Close