192 PolicijaInfo

MUP Nacionalni preventivni projekt pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“

ZaGreb – Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske na području svih policijskih uprava, pa tako i Policijske uprave varaždinske, kontinuirano od 2007. godine provodi Nacionalni preventivni projekt pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“.

Cilj akcije je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja kako bi se izbjegle  moguće tragedije.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju,  Policijska uprava varaždinska i Grad Varaždin organizirat će u srijedu, 4. travnja, preventivni štand na Franjevačkom trgu u Varaždinu, ispred Palače Herzer. Također, s početkom u 12 sati u velikoj sali Palače Herzer, održat će se predavanje na temu opasnosti od minskoeksplozivnih sredstava.

Pritom je posebno važno naglasiti da građani oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i dalje mogu predati bez straha od ikakvih sankcija.

Građane pozivamo da se slobodno obrate policijskim službenicima koji će se nalaziti na štandu i koji će uz zajamčenu diskreciju dogovoriti da se na kućnu adresu uputi stručni i osposobljeni policijski službenik koji će preuzeti takva sredstva.

Apeliramo da se sredstva ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, navodi se u priopćenju MUP-a.

Foto: Ilustracija

Povezani Članci

Close