InfoIzdvojenoKultura

MUZEJ PLANINARSTVA IVANEC 15. Noć muzeja: Na manifestaciji i planinari koji su se prošli tjedan popeli na vrh Kilimanjara

Uz brojne građane, u programu, kojeg je moderirala Vesna Matišić, sudjelovali su članovi HPD Ivančica, Društva prijatelja narodnih običaja Maska Ivanec, te dramske sekcije i Pjevačkog zbora Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski, Ivanec

“15. Noći muzeja 2020” pridružili su se i Grad Ivanec i Muzeja planinarstva Ivanec, koji su u ivanečkom Muzeju planinarstva Ivanec pripremili sadržajan program.

Posjetitelji su mogli nazočiti otvaranju i razgledu izložbe “Od stare škole do suvremenog muzeja”, pogledati edukativnu predstavu o povijesti školstva u Ivancu, izvedbu kratkog skeča ivanečkih osnovnoškolaca i družiti se ispred muzeja.

Posebni dio programa ‘Noći muzeja’ bilo je gostovanje članova Planinarskog kluba Ivanec koji su stigli iz Tanzanije, gdje su prošli tjedan ‘osvojili” vrh Kilimanjara 5895 metara, te Gilman Point 5685 mnv.

Čestitke su im uputili voditeljica Muzeja planinarstva Marina Držaić i zamjenik gradonačelnika Ivanca Branko Putarek, a nazočnima se obratio vođa ekspedicije Tomislav Friščić, koji im je prenio dojmove s putovanja i uspona na najviši vrh Afrike.

Druženje je nastavljeno kod logorske vatre gdje su se spremale delicije, poput pečenog jegera, vrućeg čaja i kuhanog vina, te uz tradicionalna stara jela našeg kraja kao što su gira štruklji, zlijevke, orahnjača i drugo.

Uz brojne građane, u programu, kojeg je moderirala Vesna Matišić, sudjelovali su članovi HPD Ivančica, Društva prijatelja narodnih običaja Maska Ivanec, te dramske sekcije i Pjevačkog zbora Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski, Ivanec.

Foto: Marijan Friščić

Tags

Povezani Članci

Close