InfoPovijestZanimljivosti

NA DANAŠNJI DAN 23. ožujka 1998. povijesni spektakl ‘Titanic’ osvojio rekordan broj Oscara

Titanic je zaradio ukupno oko dvije milijarde i 200 milijuna dolara i bio je po zaradi najuspješniji film svih vremena dok ga nije 2009. prestigao drugi Cameronov hit – Avatar sa zaradom od oko dvije milijarde i 700 milijuna dolara

Dana 23. ožujka 1998. godine film Titanic redatelja Jamesa Camerona osvojio je rekordan broj nagrada Oskar u povijesti kinematografije, piše Povijest.hr.

Nominiran je za 14 Oskara, a osvojio je 11. Po broju osvojenih ravna su mu samo dva filma, ali oba su imala manji ukupni broj nominacija: Ben-Hur (11 Oscara i 12 nominacija) i Gospodar prstenova: Povratak kralja (11 Oskara i 11 nominacija).

Od glavnih Oskara Titanic je osvojio one za najbolji film i za najboljeg redatelja (James Cameron).

Kad je snimljen, Titanic je bio najskuplji film u povijesti, no tijekom 2000-tih zaredao se niz skupih filmova, tako da je čak 30 filmova u međuvremenu preteklo Titanic po cijeni snimanja.

Titanic je zaradio ukupno oko dvije milijarde i 200 milijuna dolara i bio je po zaradi najuspješniji film svih vremena dok ga nije 2009. prestigao drugi Cameronov hit – Avatar sa zaradom od oko dvije milijarde i 700 milijuna dolara.

Tags

Povezani Članci

Close