InfoPovijest

NA DANAŠNJI DAN Prije 28 godina u Pakracu je poginuo Josip Štefanec, hrvatskih branitelj iz Lepoglave – počast mu odalo izaslanstvo HVIDR-e i UDVDR Ogranak Ivanec

U spomen na svog oca Josipa, Goran je planirao ove godine, drugi puta uzastopce, biciklom prijeći put dug 180 kilometara dug put od groba u Lepoglavi do mjesta očeve pogibije u Pakracu, no zbog trenutne situacije došlo je do odgode

Na današnji dan, 9. travnja 1992. godine, od snajperskog je hica na prvoj liniji bojišnice u blizini Policijske postaje u Pakracu poginuo Josip Štefanec, pripadnik 2. ‘ivanečke’ bojne 104. brigade HV.

Tim povodom, a sukladno ograničenjima zbog epidemije koronavirusom, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec paljenjem svijeća i molitvom na njegovom grobu prisjetilo se Josipove žrtve za slobodu Hrvatske.

S obzirom na to da zbog trenutne epidemiološke situacije nije bilo moguće organizirati skupnu komemoraciju, izaslanstvo ivanečkih braniteljskih udruga o odavanju počasti obavijestilo je Josipovog sina Gorana, koji se zahvalio na očuvanju sjećanja na njegova oca.

U spomen na svog oca Josipa, Goran je planirao ove godine, drugi puta uzastopce, biciklom prijeći put dug 180 kilometara dug put od groba u Lepoglavi do mjesta očeve pogibije u Pakracu, no zbog trenutne situacije došlo je do odgode.

Tags

Povezani Članci

Close