IzdvojenoVijestiVjera

NA PRIGODNOJ SVEČANOSTI Otvorena je Župna knjižnica „Sv. Jeronim“ Župe Sv. Marije Magdalene Ivanec

Župnik Stojko je u pozdravnom govoru istaknuo zadovoljstvo brojnošću na otvorenju

Nakon nedjeljne poslije večernje mise otvorena je Župna knjižnica „Sv. Jeronim“, Župe Sv. Marije Magdalene Ivanec.

Otvorenju knjižnice su uz domaćine, župnika Kristijana Stojka i župnog vikara Mišela Kovačevića, nazočili gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, voditeljica biskupijske knjižnice Irena Gotal, brojni vjernici, građani i Biskup u miru, mons. Josip Mrzljak koji je blagoslovio knjižnicu.

Župnik Stojko je u svom pozdravnom govoru istaknuo zadovoljstvo brojnošću zainteresiranih koji su nazočili otvorenju, zahvalio mons. Mrzljaku, gradonačelniku Batiniću, voditeljici biskupijske knjižnice Ireni Gotal, zajednici Cursiljo, prethodnom župniku i Kapelanu i brojnim volonterima na pomoći u realizaciji projekta knjižnice.

Nadalje, prisutni su mogli čuti o razvoju, suradnicima i gotovo petogodišnjim aktivnostima koji su prethodili otvorenju knjižnice.

Posebni obol otvorenju knjižnice dala je teatrologinja, kazališna kritičarka, prof. Sanja Nikčević, s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Prof. Nikčević predstavila je svoj znanstveni rad, plodnu izdavačku djelatnost i posljednju izdanu knjigu „Prebivao je među nama“ Rajmonda Kuparea te održala predavanje o lijepom, dobrom i svetom u umjetnosti.

Foto: Župa Ivanec

Foto: Župa Ivanec

Svečanost otvorenja knjižnice, prigodnim pjesmama, upotpunio je župni Zbor mladih ivanečke župe.

Foto: Župa Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close