InfoNašim krajemUdruge

NAJAVA „Memorijal Josip Martan“ DVD-a Donja Voća – 22. srpnja (nedjelja)

Josipu Martanu, pripadniku Specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin, koji je poginuo 30. srpnja 1991. godine prilikom neprijateljskog avionskog raketiranja osnovne škole

Donja Voća – U spomen na Josipa Martana, prvog poginulog pripadnika specijalne policije PU Varaždinske „Rode“, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Voća i pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća bit će održano vatrogasno natjecanje ”Memorijal Josip Martan”.

Kao jedno od većih natjecanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj održat će se u nedjelju, 22. srpnja na nogometnom igralištu NK Vindija.

Odjeljenja pomlatka i mladeži započet će s natjecanjem u 13 sati, a odrasli počinju s vježbama u 15 sati.

Ujedno će to biti i 3. kolo Kupa Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za mladež i pomladak.

Obilježavanje pogibije Josipa Martana održat će se 29. srpnja u Hrvatskoj Kostajnici, svetom misom zadušnicom i odavanjem počasti kod spomen obilježja na mjestu njegove pogibije.

Na pročelju zgrade Osnovne škole „Davorina Trstenjaka“ u Hrvatskoj Kostajnici 2008. godine postavljena je spomen ploča Josipu Martanu, pripadniku Specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin, koji je poginuo 30. srpnja 1991. godine prilikom neprijateljskog avionskog raketiranja osnovne škole.

Povezani Članci

Close