Udruge

Najava: U Salinovcu se u subotu i nedjelju održava „1. Hrvatski festival kiparenja motornom pilom“

 

Salinovec – Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Šumarskog fakulteta Zagreb, organizira „1. hrvatski festival kiparenja motornom pilom“, koji će se održavati u subotu i nedjelju, 6. i 7. lipnja 2015. godine, u parku stare Osnovne škole Salinovec, s početkom u 9 sati. Na festivalu će biti prezentirane vještine natjecatelja u rezbarenju drveta.

 

Značaju festivala doprinosi i podatak da će, uz osam natjecatelja iz različitih dijelova Republike Hrvatske, u natjecanju sudjelovati i troje iz Slovenije, što manifestaciji daje međunarodni karakter. Manifestacija se ove godine po prvi puta održava u Hrvatskoj, kada se obilježava i 250 godina hrvatskog šumarstva, a tim će povodom biti organizirana i izložba starih fotografija povezanih uz hrvatsko šumarstvo kroz povijest.

 

Uz promatranje atraktivnog kiparenja motornom pilom, posjetitelji će moći dobiti osnovne podatke o šumarstvu u Hrvatskoj, tvrtka Vulko Dom će u subotu, 6. lipnja, predstaviti asortiman Stihl i Viking proizvoda, a KUD Salinovec će se predstaviti tradicionalnim plesovima i nošnjom zagorskog kraja uz predstavljanje starih tradicionalnih slastica na jednom od štandova.

 

Dodatne informacije: Stjepan Četrtek, tajnik DŠR Salinovec, [email protected], mob: 091/588-3857, Kruno Lepoglavec, predsjednik Organizacijskog odbora, [email protected], mob: 098/903-0781.

Povezani Članci

Close