Gradovi i Općine

Najava: Voćansko Martinje 2016.

Blagdan nebeskog zaštitnika svoje župe, svetog Martina biskupa nadolazećeg će vikenda (11., 12. i 13. studenog) posebno svečano obilježiti u voćanskom kraju.

vocansko-martinje-2016Taj blagdan ujedno se obilježava i kao dan općine Donja Voća, a ove će se godine uz općinski praznik prigodno obilježiti i peta godišnjica ponovnog rada i aktivnog djelovanja Kulturno umjetničkog društva Voća.

Tako će se pod pokroviteljstvom Općine, a u organizaciji KUD-a Voća slijedećeg vikenda održati tradicionalna trodnevna manifestacija „Voćansko Martinje 2016.“, i to ispod šatora na igralištu osnovne škole u Donjoj Voći.

Proslava Dana Općine započeti će u petak, 11. studenog svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 13h, a kulturni program ispod samog šatora započinje u večernjim satima (18h) u kojem će se žiteljima Voće i okolice predstaviti u kulturnom programu brojne voćanske udruge. Iza „voćanskog“ dijela programa

slijedi nastup tamburaškog sastava Begini.

vocansko-martinje1

U subotu u večernjem dijelu programa koji započinje u 17h na velikoj smotri folklora nastupiti će brojni KUD-ovi iz RH, te iz Slovenije. Zanimljivo će biti i nakon završetka smotre budući će uslijediti vesela ceremonija krštenja mošta koju će izvesti Izidor Gladović, te slatki poklon svim prisutnima – torta za 5. rođendan KUD-a Voća. Za nastavak večeri u veselom i razigranom tonu pobrinuti će se glazbeni sastav Kavaliri.

Nedjelja će u popodnevnim satima biti natjecateljskog karaktera budući da će se članovi voćanskih udruga natjecati u kuhanju graha koji će se kasnije podijeliti posjetiteljima, a sve to uz reviju domaćih zagorskih vokalnih sastava iz Ivanca i okolice.

Povezani Članci

Close