Gradovi i OpćineInfoNašim krajem

NAJVEĆE NA PODRUČJU GRADA IVANCA Sanira se klizište u Salinovcu – vrijednost radova 1,2 milijuna kuna

Sanacija će se izvoditi na kompletnom obuhvata klizišta

Grad Ivanec ovog je tjedna otvorio radove na sanaciji najvećeg klizišta na svom administrativnom području, na nerazvrstanoj cesti Salinovec – Šatornjak, piše gradski portal Ivanec.hr.

Riječ je o klizištu koje se aktiviralo za velikih kiša i bujica 2017. godine te teško oštetilo stotinjak metara prometnice i zahvatilo velik obuhvat površina iznad i ispod ove ceste (kako je to izgledalo može se vidjeti na fotografijama u prilogu iz 2017. godine), uključujući i put prema Severinima.

Sanacija će se izvoditi na kompletnom obuhvata klizišta.

Trenutačno se izvode radovi na izvedbi drenaže na sjevernom rubu klizišta, nakon kojih slijede radovi na izvedbi drenova i kamene potporne konstrukcije te konačno uređenje, tj. asfaltiranje nerazvrstane ceste koja vodi za Šatornjak. Sve kontaktne površine vratit će se u prvobitno stanje te će ih vlasnici moći i dalje nesmetano obrađivati.

Ova sanacija klizišta dio je većeg projekta sanacije klizišta na području Grada Ivanca planiranih u 2019. godini, a koju sa 963.000 kuna pomažu Hrvatske vode.

Podsjećamo, Grad Ivanec je ove godine uz potporu Hrvatskih voda već sanirao dva klizišta i to u Cvjetnoj ulici u Margečanu te u zaseoku Gužvinci u MO-u Gačice.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad je izvođenje radova dodijelio tvrtki ENIGMA d.o.o. iz Lepoglave, a vrijednost radova iznosi 1,2 milijuna kuna.

Preostaje sanacija još pet klizišnih lokacija i to na nerazvrstanim cestama u Prigorcu (Jazvečina 1 i 2), Knapić (Skradnjak), Pece (Šalamoni) te u Vuglovcu, a čiji se troškovi procjenjuju na 3 milijuna kuna.

Tags

Povezani Članci

Close