Gospodarstvo

NEZAPOSLENOST SVE VEĆA

 

VARAŽDIN – Prema najnovijim informacijama iz redovitog mjesečnog biltena varaždinske Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s koncem listopada broj nezaposlenih na županijskom području veći za 1,6 posto, odnosno za 163 osoba, a tijekom listopada u odnosu na prethodni mjesec PU Varaždin bilježi porast registrirane nezaposlenosti u ispostavama Ivanec, Varaždin i Ludbreg, dok ispostave Novi Marof i Cestica bilježe pad nezaposlenosti. U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područnom uredu Varaždin evidentirane su 10.542 nezaposlene osobe, a na području Ispostave Ivanec ta brojka iznosi 2.643.

 

Prijavljeno je 706 slobodnih radnih mjesta, od toga su poslodavci na području ispostave Ivanec nezaposlenima ponudili 70 slobodna radna mjesta, zaposleno je ukupno s evidencije tijekom mjeseca 595 osoba. U evidencijama Zavoda je s područja grada Ivanca zabilježena su 958 tražitelja posla, u Lepoglavi je 528 nezaposlenih osoba, Bednji 318, Klenovniku 147, Donjoj Voći 252, a u Maruševcu 440 nezaposlenih osoba. Što se pak tiče ponude slobodnih radnih mjesta najviše njih ponuđeno je u Prerađivačkoj industriji i Obrazovanju. Tijekom listopada iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposleno je ukupno 595 osoba, najviše njih u prerađivačkoj industriji i građevinarstvu.

 

U Hrvatskoj je broj nezaposlenih prešao 350 000, što je za više od 11 000 premašilo brojku od istog prošlogodišnjeg perioda.

Povezani Članci

Close