IzdvojenoSportVijesti

Nikola Mikulić pobjednik 25. međunarodne Brdske utrke Ivančica 2017

U konkurenciji 68 trkača

Ivanec – U organizaciji Trkačkog kluba Ivančica Ivanec održana je 25. međunarodna Brdska utrka Ivančica 2017 – spomen utrka na Milana Cahuna, koja je ujedno bila i Pojedinačno prvenstvo u Planinskom trčanju za seniore i juniore.

Seniorski start bio je u centru Ivanca i trčalo se 13 kilometara, seniorke i juniori trčali su od izvora Žgano vino 8,5 kilometara, juniorke 4,8 kilometara od druge Lugarske kućice, a startao je ukupno 121 trkač.

Pobjednik glavne, seniorske utrke, u konkurenciji 68 trkača bio je Nikola Mikulić (AK Svetice), ispred Nikole Špoljara (AK Sljeme) na drugom i Matije Lukine (AK Rudolf Perešin) na trećem mjestu, dok je najbolji trkač s našega područja bio Darko Petak (UKS Bedeenec), koji je na cilj stigao 11.

Kod seniorki, u utrci na 8,5 kilometera, u konkurenciji njih 29 pobijedila Barbara Belušić (AK Istra Pula) s novim rekordom staze koji iznosi 44 minute i 22 sekunde, ispred Ande Tomaš (AK Svetice) i Valentine Belović (AK Varaždin).

Najbrži među 12 juniora bio je Frano Hadaš (AK Svetice), ispred drugog Ivana Jakopa (AK Dinamo Zrinjevac) i trećeplasiranoga Brune Belčića (AK Karlovac).

Pobjednica kod 12 juniorki je Helena Valentić (AK Karlovac), ispred Paule Šimunčić (AK Sloboda) i Marije Primorac (AK Svetice).

Takav je također i službeni poredak za Prvenstvo RH u Planinskom trčanju.

Najbolja muška ekipa je AK Varaždin 1, ispred MK Hrvatski Sokol Osijek i AK Sljeme Zagreb, najbolja ženska ekipa je također AK Varaždin 1, ispred AK Dubrovnik i AK Jastreb 99 iz Jastrebarskog.

Uz nagrade najbržim pojedincima i timovima, posebna je uručena Josipu Matišiću iz Ivanca, jedinom koji je istrčao svih 25 dosadašnjih utrka.

Rezultati/poredak:

Rezulati Ivančica 2017, samo Pojedinačno državno prvenstvo

Rezultati_Ivancica_2017 kompletno svi

Povezani Članci

Close