InfoIzdvojenoObrazovanje

NJEMAČKI JEZIK Estella Veronica Grubač državna prvakinja – četiri učenice ivanečke osnove škole među pet najboljih u državi

Vidovec / Varaždin – U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, u Vidovcu i Varaždinu održavalo se državno Natjecanje iz njemačkoga jezika.

Sudjelovale su četiri učenice osmih razreda Osnovne škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec; Maja Bregović, Estella Veronica Grubač, Rene Neuberg – Jagetić i Katarina Strugar, a sve su one u konačnom plasmanu bile među pet najboljih u državi.

Državno natjecanje iz njemačkog jezika trajalo je dva dana.

Prvog dana natjecanja učenici su najprije pisali sastavak na određenu temu, nakon pisanog uratka uslijedio je drugi dio natjecanja koji je ispitivao njihovo slušanje s razumijevanjem, a potom je slijedio test čitanja s razumijevanjem.

U drugom dijelu dana došli su privremeni rezultati pod njihovim šiframa i privremenim poretkom, a potom je u slijedio je treći dio natjecanja – usmena komunikacija.

Učenici su pojedinačno razgovarali s ispitnom komisijom od tri člana pri čemu je jedan od člana bio izvorni govornih njemačkoga jezika, a teme su ‘izvlačili’ na papirićima i komunicirali s komisijom na njemačkome jeziku.

Nakon sva tri dijela natjecanja zbrojili su se bodovi i objavili svim sudionicima, a učenice ivanečke ostvarile su nezapamćen uspjeh.

Naime, sve četiri su na završetku natjecanja našle u poretku najboljih pet.

Državna prvakinja iz Njemačkoga jezika je Estella Veronica Grubač, viceprvakinja države u poznavanju njemačkoga jezika je Rene Neuberg-Jagetić, četvrto mjesto osvojila je Katarina Strugar, a peto Maja Bregović.

Među 5 ivanečkih školarki, na treće se mjesto plasirao Dorijan Zadravec iz Osnovne škole Selnica, dok je Lana Piskač iz Osnovne škole Metel Ožegović Radovan osvojila 7. mjesto.

Lanina mentorica je Ana Bartolec.

Nova državna prvakinja, Estella Veronika dobila je i stipendiju za sudjelovanje na „Internationale Deutscholympiade 2018“ u Freiburgu, Njemačka, najvećem međunarodnom natjecanju iz njemačkoga jezika.

Učenice su se na natjecanje državne razine plasirale nakon izvrsnih rezultata na županijskom natjecanju, kada je županijska prvakinja bila Estella Veronica Grubač, na drugom mjestu Maja Bregović, dok su treće mjesto podijelile Rene Neuberg – Jagetić i Katarina Strugar.

Njihova mentorica je Ivana Matić.

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close