InfoIzdvojenoObrazovanje

NJEMAČKI JEZIK „Junge Deutsche Experten“ iz Ivanca prvi puta na Dramskim igrama „Theaterspiele“ – odigrali „Carevo novo ruho“

prema istoimenoj bajci, a koju je adaptirala vjeroučiteljica Nataša Roginek te prevela učiteljica Ivana Matić

Varaždin – u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održane su „Theaterspiele“, odnosno dramske igre na njemačkome jeziku.

Kulturna je to manifestacija kojoj je cilj poticanje učenja njemačkoga jezika kroz scenski pokret, dramski izraz i naravno zabavu.

Svake godine dramske igre okupljaju sve više grupa te su poprimile međunarodni karakter, a o sve većem interesu učenika i nastavnika njemačkoga jezika svjedoči činjenica da „Theaterspiele“ traju tri dana.

Osnovna škola Ivanec je i ove godine imala svoje predstavnike.

Grupa „Junge Deutsche Experten“ koju vodi učiteljica Ivana Matić osnovana je ove godine, a čini ju 16 učenika petih razreda koji njemački jezik uče od prvog razreda.

Članovi grupe su mjesecima marljivo uvježbavali zabavnu i maštovitu predstavu „Carevo novo ruho“ prema istoimenoj bajci, a koju je adaptirala vjeroučiteljica Nataša Roginek te prevela učiteljica Ivana Matić.

Mladi glumci koju su ove godine imali svoj prvi dramski nastup u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu na njemačkome jeziku su Luka Gladović kao car, Ivan Jurinić i Dominik Mudri kao varalice, Bruna Žukina kao ministrica, Domagoj Štefanek kao dijete, te kao puk Eva Cvek, Anja Gašparić, Eva Osonjački, Marta Majcen, Ida Prstec, Eni Kočet, Nela Hermešćec, Lana Herceg-Žutki, Laura Friščić, Antea Vrček i Ivana Roginek.

Ova talentirana i motivirana grupa je na dan nastupa svoju izvedbu odradila bez greške, no najvažnije je da su bili nagrađeni velikim pljeskom publike, da su uživali u jednom novom iskustvu i obogatili svoje znanje njemačkoga jezika, što će im biti daljnja motivacija za učenje.

Osim što su „Junge Deutsche Experten“ glumili na kazališnim daskama, također su sudjelovali na dramskim radionicama u Osnovnoj školi Vidovec koje su vodili profesionalni dramski pedagozi.

Junge Deutsche Experten (Oš Ivanec)

Tags

Povezani Članci

Close