Sport

NK IVANČICA IDE DALJE – DJECA POČELA S PRIPREMAMA

 

IVANEC – U posljednje se vrijeme dosta se pisalo i govorilo o problemima u Nogometnom klubu Ivančica, koji zbog  financijskih problema uzrokovanih otkazivanjem pojedinih sponzora neće sudjelovati u prvenstvenoj sezoni 2013/14 u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever. Igrači seniorske momčadi napustili su NK Ivančicu i otišli u druge klubove na području Varaždinske županije, Krapinsko – zagorske, a nekolicina i u susjednu Sloveniju.

 

Međutim, ohrabruje podatak da je nogometno igralište u Ivancu ponovno živnulo i to  sa najmlađim uzrastima koji su počeli s treninzimaUnatoč žalosnoj činjenici da  Ivančani od jeseni neće gledati trećeligaške nogometne utakmice, moći će pratiti utakmice najmlađih selekcija. Klub tako nastavlja svoju tradiciju, a odustajanje od trećeligaškog natjecanja nesumnjivo je veliki udarac klubu, Gradu i gradskom vodstvu i Zajednici sportskih udruga Grada Ivanca, koji su zajedničkim snagama mogli i morali spriječiti takav scenarij. No za nešto takvo evidentno nije bilo niti dovoljno volje niti interesa, pa je tako Ivanec nakon mnogo godina ostao bez ligaških nogometnih utakmica seniorske momčadi.


Buduće vodstvo Ivančice čeka težak posao, jer treba posložiti klub koji iduće sezone u seniorskoj konkurenciji mora krenuti od najnižeg ranga, 2. županijske lige, a za nadati se da će se Grad Ivanec i Zajednica sportskih udruga Grada Ivanca u takvoj situaciji imati više sluha za probleme najstarijeg ivanečkog sportskog kolektiva nego je to do sada bio slučaj.

Povezani Članci

Close