IzdvojenoSportVijesti

NOGOMET Ivančica – Podravac Kitro 9:0

Bila je to utakmica u kojoj je pobjednik bio izvjestan već nakon 20 minuta susreta, kada je Ivančica imala uvjerljivih 3:0, a rezultat bi bio sigurno i veći da domaći trener Friščić u poluvremenu nije zamijenio tri igrača prve postave

Ivanec – U utakmici 15. kola 1. Županijske nogometne lige Varaždin Ivančica je na Gradskom stadionu u Ivancu pobijedila Podravac Kitro rezultatom 9:0 (6:0).

Po dva gola za Ivančicu postigli su Dominik Božak i Renato Vrbanić, a po jedan Dario Ribić, Mihael Jerebić, Darko Jagić, Viktor Eršegović i Tomislav Jagić.

Bila je to utakmica u kojoj je pobjednik bio izvjestan već nakon 20 minuta susreta, kada je Ivančica imala uvjerljivih 3:0, a rezultat bi bio sigurno i veći da domaći trener Friščić u poluvremenu nije zamijenio tri igrača prve postave, pa su tako gosti u dijelu nastavka imali prividnu terenu ravnotežu, ali s tek jednim ozbiljnim šutom na domaća vrata.

U zadnjih 20-ak minuta Ivančica je s polu-pričuvnim sastavom ‘stisnula’ te zabila još tri gola za očekivanu, no ne i tako visoku pobjedu.

Raduje činenjica da su Ivančani cijelo prvo poluvrijeme igrali ozbiljno, odgovorno, kao da pred sobom imaju suparnika jednake ili slične kvalitete, a i korektna igra gostiju, koji su rano shvatili da ne mogu parirati Ivančanima, tome je poprilično pridonijela.

Uz nešto lijepih poteza, bio je to i svojevrstan festival golova među kojima je teško izabrati najboljeg i najljepšeg, jer su bili ili plod izrađenih akcija ili sjajnih individualnih poteza.

Ipak, od devet golova, izdvajamo onaj vodeći Dario Ribića, koji je u 4. minuti iz poluvoleja s 18 metara neobranjivo pogodio donji lijevi kut gostiju, u kategoriju ‘eurogol’ spada i onaj Darka Jagića za 4:0 u 29. minuti, kada je s nekim 25 metara, malo iskosa s desne strane, sjajno pogodio suprotne ‘rašlje’, a vrlo sličan, nakon udarca upućenog tek koji metar bliže golu gostiju od Jagićevog, zabio je Dominik Božak u 32. minuti za 5:0.

Iako se radi o trenutno najslabijoj momčadi lige Ivančica je pokazala da je moćna i da će teško biti ‘skinuta’ s prvog mjesta, posebice ako će sve, ili veći dio utakmica igrati kao s Podravcem Kitro.

U slijedećem kolu Ivančica je gost Plitvice u Selniku.

Tags

Povezani Članci

Close