Sport

NOGOMETNIM TURNIROM CVETLIN SE PRISJEĆA SVOJIH JUNAKA

 

CVETLIN – U spomen na poginule hrvatske branitelje iz Cvetlina, Udruga za šport i rekreaciju iz Cvetlina je vrlo uspješno organizirala, ove godine već 16. po redu memorijalni malonogometni turnir “Tri hrvatska viteza”. Uoči odigravanja nogometnih utakmica izaslanstvo Mjesnog odbora i same udruge položilo je cvijeće i zapalilo svijeće uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Cvetlinu, te na grobovima poginulih Slavka Smiljana, Ivana Čižića i Kreše Šmintića, a potom je i u cvetlinskoj župnoj crkvi služena i sveta misa zadušnica.


Samom događanju u Cvetlinu nazočili su i predstavnici 1., 7., i 104. gardijske brigade, te čelni ljudi matične općine Bednja.

 

U sportskom dijelu, sudjelovalo je 18 ekipa. Najuspješnija je bila ivanečka ekipa “Learta”, najbolji golman je Dejan Rogina iz pobjedničke ekipe, a najbolji strijelac Robert Murić iz ekipe “CSK” iz Pleši. Odigran je i juniorski dio turnira uz sudjelovanje 5 ekipa.

 

Natjecanja je pratio veliki broj gledatelja, što samo potvrđuje interes mještana za odigravanjem ovakvih turnira, sli i poštivanje uspomene na svoje sumještane i žrtvu koju su dali u obrani hrvatske neovisnosti.

 

Povezani Članci

Close