InfoIzdvojenoZanimljivosti

NOVE MJERE RELAKSACIJE Vjenčanja s uzvanicima, proslave s cateringom i koncerti u zatvorenom mogli bi se ponovno početi održavati od idućeg tjedna

Usuglašeno je i da će se od 30. svibnja omogućiti sportska natjecanja na otvorenome

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke s epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti od 27. svibnja, piše portal Vlada.hr.

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Od 27. svibnja predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Usuglašeno je i da će se od 30. svibnja omogućiti sportska natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen, navodi se u priopćenju.

Tags

Povezani Članci

Close