Našim krajemVijesti

Nove slike za Kapelu Petrove nade u Ivancu

Nakon što je početkom ljeta dovšena obnova kapelice na gradskom groblju u Ivancu, koju su vjernici prozvali „Kapelom Petrove nade“, skromno je počelo i uređenje njena inventara. 

Za potrebe uređenja inventara izrađene su i u nedjelju blagoslovljene dvije slike – prikaz Gospe žalosne, te slika Sv. Ivana i Petra koji trče prema grobu na Uskrsno jutro.  Prikaz Gospe žalosne napravljen je na utjehu svim roditeljima koji su izgubili svoje dijete.

Inače ideja za unutarnje uređenje kapele, potekla je od ivanečkog župnika včl. Zorana Gložinića, a radove su gratis izveli župljani.

Još u srpnju postavljena Oltarna slika reprodukcija je umjetničke slike, a prikazuje scenu Gospodina koji izvlači sv. Petra iz mora, što je prikladno za groblje, mjesto gdje posjetitelji i tekako propituju čvrstoća svoje vjere i pouzdanja.

Obzirom da u Kapeli Petrove nade nema nikakvog inventara veće materijalne vrijednosti, kapela je trajno otvorena, te je pohađa veliki broj ljudi i vjernika  kako bi pronašli mir u samoći i tišini molitve.

Povezani Članci

Close