IzdvojenoKulturaVijesti

NOVI MAROF XI. županijska smotra kazališnih amatera Varaždinske županije – najviše priznanja glumačkoj družini “Komedijaši” Stažnjevec

Mnogobrojna publika u Novom Marofu mogla je uistinu oba dana uživati u vrhunskim ostvarenjima kazališnih amatera iz naše županije

Novi Marof – Proteklog je vikenda održana XI. županijska smotra kazališnih amatera Varaždinske županije.

Organizatori smotre bili su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i Dramska družina “Videki” KUD-a “Marof” iz Novog Marofa, a održana je u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” Novi Marof.

Predstavili su se Ka Te Briga Mi, dramska skupina KUD-a Petrijanec, Glumačka družina “Komedijaši ” KUU “Stažnjevec”, Udruga žena Općine Vidovec, Dramska sekcija KUD-a “Klaruš” Maruševec, Dramska družina “Videki” KUD-a “Marof”, KUU “Magda i Luisa” Madžarevo, KUD “Lepoglavski pušlek” Lepoglava, Udruga žena Općine Sveti Đurđ “Veliko srce”, KUD “Mak” Trnovec i Dramska družina “Ozana” KUD-a “Braća Radić” Visoko.

U ime domaćina publici se obratio Dragutin Košćak, predsjednik KUD-a “Marof”, gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, a u ime organizatora smotre Zlatko Peharda, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Smotru je pratila selektorica Hrvatskog sabora kulture Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka, koja je nakon izvedenih svih deset predstava proglasila najuspješnije predstave.

Tako će našu županiju na Državnoj smotri kazališnih amatera, koja će se održati u svibnju u Vodicama, predstavljati Glumačka družina “Komedijaši” KUU “Stažnjevec” s predstavom “Nekad brak sada mrak” te Dramska družina “Videki” KUD-a “Marof” Novi Marof s predstavom “Rita”.

Selektorica je također proglasila i najuspješnije pojedince i to najbolje muške uloge Miroslav Rohtek za ulogu Štijefa u predstavi “Nekad brak sada mrak” iz Glumačke družine “Komedijaši” te Robert Degač za ulogu Paola Manzinia u prestavi “Rita” Dramske družine “Videki”.

Najbolje ženske uloge su Ivana Sekelj u ulozi Štefe u predstavi “Nekad brak sada mrak” iz Glumačke družine “Komedijaši”, Ana Kolenko za ulogu Gospođe u predstavi “Mito i korupcija” iz KUD-a Klaruš Maruševec.

Priznanje za kostimografiju je dobila Marica Černi-Zrinski iz Dramske družine “Videki”.

Nagradu za najbolji dramski tekst dobila je Marina Đurasek iz Glumačke družine “Komedijaši”.

Posebno priznanje za njegovanje tradicijskog izričaja primili su glumci iz KUD-a “Lepoglavski pušlek”, a nagradu za najboljeg redatelja primio je Tibor Martan.

Mnogobrojna publika u Novom Marofu mogla je uistinu oba dana uživati u vrhunskim ostvarenjima kazališnih amatera iz naše županije.

Tags

Povezani Članci

Close